“. Темата е -актуална, отговорна и многопластова, с оглед на

...
“. Темата е -актуална, отговорна и многопластова, с оглед на
Коментари Харесай

„България в еврозоната - възможности и предизвикателства” - предстояща международна научна конференция

“. Темата е -актуална, виновна и многопластова, предвид на идното присъединение на България към Европейския механизъм на обменните курсове (ERM II) или така наречен „ чакалня на еврозоната “. Целта на научния конгрес е да бъдат показани разнообразни гледни точки на водещи икономисти от България и Европа.
Конференцията се провежда от Цветелина Пенкова, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент и Университета за национално и международно стопанство, Катедра „ Международни стопански връзки и бизнес “, с началник проф. Миланка Славова.

Форумът ще се организира в два панела. Първият ще се концентрира върху опита на други страни (Гърция, Нидерландия, Германия и други), включили се към този момент към Еврозоната, през погледа на членове на Европейския парламент. Фокусът на техните изявления ще бъде към публичната реакция, икономическата обстановка в първите години от въвеждане на еврото в техните страни, както и сравнителни прилики и разлики сред включилите се страни и България. Вторият панел ще бъде отдаден на позиции и мнения от водещи специалисти, учени и преподавали от УНСС, икономисти и други, по отношение на готовността на България за Еврозоната - публичните настройки по тематиката, стопански разбор, и други.

На научната конференция ще участват водещи икономисти, учени и експерти по стопански науки от страната и чужбина. Поканени са представители от Европейския парламент на към този момент включили се страни към Еврозоната, с цел да споделят своя опит и опишат за провокациите, пред които са били изправени техните страни.

Целта е да бъдат показани мненията на високата научна мисъл и практиката на други държави-членки, приели към този момент евровалутата в страните си. Да се чуят действителните проблеми, опит и препоръки на експерти от страни, минали през този развой.

Конференцията ще се организира на 16 октомври 2020 (петък) от 10.00 часа в Голямата конферентна зала на Университета за национално и международно стопанство.

Актуална стратегия и информация за събитието и участниците, може да намерите на www.tsvetelinapenkova.eu

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР