„Идолът“ е отменен само след един сезон

...
Телевизионното шоу The Idol“ беше отменено само след един, лошо
Коментари Харесай

Телевизионното шоу „The Idol“ беше отменено само след един, лошо приет сезон, потвърди HBO.

„След дълго мислене и обмисляне HBO, както и създателите и продуцентите решиха да не продължават с втори сезон“, каза говорител на HBO в изявление, изпратено до CNN във вторник. „Идолът беше една от най-провокативните оригинални програми на HBO и сме доволни от силната реакция на публиката.“

Поредицата от пет части следва Лили-Роуз Деп като поп звезда в стил Бритни, която се влюбва в култов лидер и собственик на нощен клуб, изигран от Абел „The Weeknd“ Тесфайе, дръпвайки завесата, за да покаже лигавата страна на музикална индустрия.

Шоуто беше наречено от някои критици като обидно и порнографско след първата си прожекция на филмовия фестивал в Кан през май.

 the idol cannes ОГРАНИЧЕН Стефан Кардинале/Corbis Entertainment/Getty Images

Подобно на хитовото шоу на HBO „Еуфория“, „Идолът“ беше режисиран от Сам Левинсън. (HBO, подобно на CNN, е звено на Warner Bros. Discovery).

Variety го нарече „мръсна мъжка фантазия“, като написа: „Не бива да са необходими деградация и страдание, за да стане Джоселин по-силна. Публиката на „Euphoria“ няма да бъде твърде изненадана от срамния начин (Левинсън) да третира героя на Деп, тъй като и тя, и шоуто изглеждат в капан под палеца на The Weeknd.“

Но спорове се завъртяха около продукцията месеци преди това. Първият режисьор напусна шоуто с около 80% от завършеното, съобщи Rolling Stone по-рано тази година, цитирайки източници, които говореха за хаотична производствена среда.

Когато шоуто се излъчи, негативните отзиви продължиха.

„Изразът „От възвишеното до смешното“ рядко се е чувствал по-подходящ, отколкото при гледането на „Идолът“, новата секси драма на HBO“, се казва в рецензия на Брайън Лоури от CNN през юни.

Лоури по-късно добави, че HBO „завършиха със смехотворно лошия „Showgirls“ за нашето време, довеждайки серията си от изключителни драматични успехи (вижте „Наследство“, „Белият лотос“ и „Последният от нас“) до срив и забележимо спиране.“

Въпреки че шоуто „се наведе назад (а понякога и напред и настрани), за да се почувства провокативно... най-важният му недостатък не беше толкова обидно, колкото просто скучно, качество, което се запази в петте му епизода“, пише Лоури.

„HBO може да отпише „Идолът“ като експеримент за творческа свобода, който не се е отплатил, което се случва през цялото време“, заключи Лоури.

Лия Асмелаш от CNN допринесе за репортажите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР