Телевизионният журналист Димитър Върбанов е нападнат и бит, премиерът разпореди

...
Телевизионният журналист Димитър Върбанов е нападнат и бит, премиерът разпореди
Коментари Харесай

Борисов иска разследване и наказания за нападението над репортер

Телевизионният публицист Димитър Върбанов е атакуван и обичай, министър председателят разпореди от Ню Йорк незабавно да задържат причинителите.

Нападението против журналиста се случва до момента в който прави следствие склад, който пакетира и пуска на пазара храни с изминал период на валидност.

Трима души са нападателите на репортера на „ Господари на ефира”.

„ Дал съм им час и половина период за ми рапортуват задържани, арестувани надлежно побойниците и с цялата суровост на закона да бъдат осъдени. Това е неприемливо - знаете, аз единствено за кимване или за намек към публицист депутати махам от парламентарната група, такова нещо не може да се толерира. Просто би трябвало да сме извънредно непримирими към такива действия и да се знае, че като пипнеш публицист, това следва”. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов във връзка нападението.

Извършителите на нападението са били арестувани още в сряда.

Нападнаха журналиста Иво Никодимов в Борисовата градина

„ Двама души са с мярка за неотклонение 24 часа, като работата по доказването на незаконната им активност продължава”, заяви старши комисар Димитър Машов от Министерство на вътрешните работи – Велико Търново.

Това е второ нахлуване против Върбанов, през 2010 година го бяха блъснали с чук по главата.

В случая той е атакуван, защото продължава да подава сигнали в прокуратурата и Агенцията за сигурност на храните за нарушавания в един и същи склад.

След като преди 2 години предаването подава сигнал в полицията, в склада последва инспекция от страна на прокуратурата на Агенцията за сигурност на храните, където са открити над 7 тона храни с изминал период на валидност, както и етикети, принтери за преетикетиране и препакетиране на стоките и вкарването им в комерсиалната мрежа.

Качулати мъже пребиха грубо нотариус и щерка й в София

След тази инспекция още на идващия ден кореспонденти на „ Господари на ефира” откриват, че складът още веднъж продава артикули с изминал период на валидност.

Проверката демонстрира, че в границите на склада има прикрито с палети помещение. След втори сигнал, прокуратурата прави втора инспекция. С откриването на втория склад храните с изминал период на валидност към този момент стават 15 тона

Въпреки обещанията, че складът ще бъде затворен, това не се е случило, което става причина за новото следствие, при което репортерът Димитър Върбанов е атакуван от чиновниците на склада.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР