Telefónica е един от трите доставчика на телекомуникационни услуги, които

...
Telefónica е един от трите доставчика на телекомуникационни услуги, които
Коментари Харесай

Все повече телекоми си сътрудничат с доставчици на сателитни услуги

Telefónica е един от трите доставчика на телекомуникационни услуги, които тази седмица афишират договорка с оператор на спътници в ниска околоземна орбита (LEO), оповестява профилираният уебсайт Telecoms.

Подразделението за корпоративни услуги на испанския оператор, Telefónica Global Solutions (TGS), разгласи във вторник, че услугата към този момент действа в Мексико и ще бъде разширена до Перу, Колумбия, Чили, Бразилия и Испания до края на годината. Други пазари ще бъдат включени на по-късна дата.

Услугата на Starlink за предприятия се разграничава леко от потребителската оферта. Тя се предлага с терминал от висок клас, който съгласно TGS е кадърен да доближи оптималната скорост на евакуиране от 300-350 мегабайта в секунда (Mbps) и се показва по-добре при неподходящи метеорологични условия.

Съществува и по-малък терминал, който разрешава сателитна връзка в придвижване.

Глобалният темперамент на това съглашение го прави забележителна договорка. Обликът и мащабът на Telefónica значат, че Starlink към този момент има забележителен дистрибутор, който може да популяризира нейните услуги в ниска околоземна орбита (LEO) на 12 пазара.

Партньорството също по този начин акцентира по какъв начин LEO секторът стартира да осъществя своя капацитет, което до неотдавна не беше допустимо поради релативно високите разноски и сложността на построяването и разполагането на сателитни съзвездия.

Доказателство за тази наклонност е и новото съдействие на OneWeb. Компанията разгласи договорка за дистрибуция с IP Access, снабдител на услуги за свързване на предприятия и служби за бързо реагиране, която обгръща цялата територия на Съединени американски щати.

IP Access ще употребява мрежата на OneWeb, с цел да усъвършенства услугата си SuperGIG, която предлага цялостна съгласуваност, сплотяваща клетъчна и сателитна връзка, когато е належащо. Тя се предлага като решение за мобилни връзки с сериозно значение за публичната сигурност и предприятията.

Друг образец е Lynk, която предлага сателитна връзка непосредствено към устройство (D2D). Във вторник доставчика подписа договорка с Vodafone за предложение на услугите си на островите Кук.

Спътниковата съгласуваност е доста значима за страна, която се състои от повече от 15 дребни острова, ситуирани на близо 2 милиона квадратни километра в южната част на Тихия океан, а основният търговски шеф на Lynk Дан Дули разяснява договорката по този начин:

" Това е зашеметяващо огромна територия и Lynk се гордее, че работи с Vodafone, с цел да свърже техните клиенти “.

Услугата ще започва в бета-режим в област, наречена Manuae Route. Ако всичко върви добре, по-късно тя ще бъде разширена до други места.

Vodafone става вторият мобилен оператор, който стартира да предлага услуги в мрежата на Lynk. Първият е Palau National Communications Corporation (PNCC), която дава телекомуникационни услуги в Република Палау, състояща се от повече от 300 острова. Тази договорка беше оповестена през юни.

Може би най-интересният аспект на договорката с Островите Кук от тази седмица е, че що се отнася до Lynk и Vodafone, тя е търговски жизнеспособна. С население от малко над 15 000 души, това не е голям пазар. Но географското състояние на островите Кук вършат мястото завладяващо за пилотни планове в сферата.

Според ABI Research целият този възторг във връзка с конвергентната сателитна и наземна клетъчна съгласуваност се чака да докара до 124,6 милиарда $ доходи от сателитни услуги в международен мащаб до 2030 година Това е голяма цифра, само че въз основата на данните от тази седмица прогнозата не наподобява прекомерно необикновена, написа в умозаключение Telecoms.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР