Телефонното обаждане е първият потвърден контакт между двамата висши служители

...
Телефонното обаждане е първият потвърден контакт между двамата висши служители
Коментари Харесай

Телефонен разговор поднови контактите между министрите на отбраната на САЩ и Русия

Телефонното позвъняване е първият доказан контакт сред двамата висши чиновници на защитата от май насам, и вторият след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари.

Говорител на Пентагона сподели, че Остин е призовал Шойгу да резервира отворени „ линиите за връзка “ по отношение на войната в Украйна.

„ Министър Остин акцентира, че е от важто значение да се поддържа връзката сред двете страни на фона на продължаващата война против Украйна “, сподели бригаден военачалник Пат Райдър в изказване след телефонния диалог.

В своя формален канал в Telegram Министерството на защитата на Москва не се впусна в детайлности, а просто заяви, че двамата висши военни са обсъдили„ настоящи въпроси на интернационалната сигурност, в това число обстановката в Украйна “.

След началото на военната акция на Русия в Украйна, връзките сред Москва и Вашингтон са близки до точката на заледяване, Съединени американски щати поддържат Украйна и наложаха редица тежки наказания против действия, организации и лица от Русия. Москва пък упреква Съединени американски щати, че удължават спора, като дават...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР