Телефонният разговор между президента на САЩ Джо Байдън и украинския

...
Телефонният разговор между президента на САЩ Джо Байдън и украинския
Коментари Харесай

Разговорът Байдън Зеленски не мина добре, твърди украински източник през Си Ен Ен

Телефонният диалог сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и украинския президент Владимир Зеленски в четвъртък „ не е минал добре “, е споделил почитан украински чиновник пред Си Ен Ен. Причина да това са различията по отношение на „ равнищата на риск “ от съветска офанзива.

Белият дом обаче оспори описа на служителя, предупреждавайки, че анонимни източници „ популяризират неистини “. Екипът на Байдън съобщи, че той е предизвестил Зеленски, че има " отчетлива опция " за идно навлизане, съобщи малкия екран.

В диалога, който украинският чиновник дефинира като „ дълъг и прям “, Байдън е предизвестил украинския си сътрудник, че съветска офанзива може да е неизбежна, заявявайки, че навлизане към този момент е съвсем несъмнено, откакто земята замръзне по-късно през февруари.

Зеленски обаче е повторил позицията си, че опасността от Русия остава „ рискова, само че двусмислена “ и не е несъмнено, че ще има офанзива.

Говорителката на Съвета за национална сигурност Емили Хорн оспори описанието на диалога от високопоставения украински чиновник.

„ Анонимните източници „ изпускат “ неистини “, сподели тя пред CNN. „ Президентът Байдън сподели, че има огромна възможност руснаците да нахлуят в Украйна през февруари. Той сподели това обществено и ние предизвестяваме за това от месеци. Съобщенията за освен това или друго от това са изцяло погрешни. “

Откровената полемика сред двамата водачи се състоя в миг, когато Съединени американски щати и НАТО не престават да се готвят за за съветска инвазия. Въпреки че акцентира нуждата от дипломация, Белият дом предизвести, че нахлуването може да бъде неизбежно, тъй като десетки хиляди съветски бойци са струпани на украинската граница.

Разговорът сред Байдън и Зеленски е траял час и 20 минути в четвъртък, съгласно чиновник по националната сигурност на Съединени американски щати. Той го дефинира като „ дълъг и сериозен “, само че „ работлив “.

Байдън е споделил на Зеленски, че съгласно Съединени американски щати нападението може да бъде през февруари, само че американският президент не е споделил, че то несъмнено ще се случи, е споделил служителят, представен от Си Ен Ен.

Байдън е заречен, че Съединени американски щати ще „ отговорят уверено “, в случай че Русия нахлуе и че Съединени американски щати опциите за " спомагателна макроикономическа поддръжка " за Украйна.

Говорител на Зеленски също оспори описанието на диалога от украинския чиновник. Зеленски написа в Туитър, че той и Байдън са имали дълъг диалог, в който „ са разискали последните дипломатически старания за деескалация и са се договорили за взаимни дейности бъдеще “.

Украинският президент сподели, че благодари на Байдън за продължаващата военна помощ и сподели, че „ бяха разисквани и благоприятни условия за финансова поддръжка за Украйна “.

Висшият украински чиновник обаче е споделил пред Си Ен Ен, че Байдън е декларирал на украинския си сътрудник, че на Украйна няма да бъде препоръчана доста повече военна помощ.

Зеленски съгласно служителя е призовал американския си сътрудник да „ успокои изказванията “, предупреждавайки за икономическите последствия от суматохата. Той също е споделил, че украинското разузнаване вижда опасността по друг метод.

Украинският водач е показал скорошен пробив в договарянията с Русия в Парижи е споделил, че се надява съглашението за преустановяване на огъня с бунтовниците в Източна Украйна да бъде непокътнато. Казал е също, че договарянията сред Съединени американски щати, Русия и НАТО би трябвало да продължат до привършване на опциите на дипломацията.

По-рано различен източник от американска страна сподели, че в Белия дом схващат, че Зеленски има „ голям брой аудитории “ и се пробва да ги балансира сред тях.

" От една страна, той желае помощ, само че би трябвало да увери хората си, че държи обстановката под надзор. Това е мъчно равновесия ", е споделил източникът, представен от Си Ен Ен.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР