Телефонните разговори на лидерите на Франция и Германия с руския

...
Телефонните разговори на лидерите на Франция и Германия с руския
Коментари Харесай

Естония: Телефонните разговори с Путин предизвикаха недоволство на срещата на върха на ЕС

Телефонните диалози на водачите на Франция и Германия с съветския президент Владимир Путин са били предмет на " разгорещени диспути " по време на миналата среща на върха на Европейски Съюз, призна министър-председателката на Естония, Кая Калас, представена от ДПА.

" Имахме доста разгорещени диспути по въпроса за телефонните диалози с Путин ", сподели Калас пред естонската телевизия, визирайки диалозите на немския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел Макрон. Калас неведнъж се е изказвала сериозно за провеждането на сходни персонални диалози с Путин, съобщи Българска телеграфна агенция.

Откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, Шолц имаше редица телефонни диалози с Путин. Когато в края на март се появиха детайлности към клането в Буча, единствено дни след един от тях, подобен повече не се организира в продължение на шест седмици.

Но в събота Шолц и Макрон още веднъж разговаряха с Путин, с цел да упорстват войната да бъде прекъсната.

Може би изненадващо, само че Калас похвали градивното отношение на унгарския министър председател Виктор Орбан, който седмици наред блокираше налагането на ембарго от Европейски Съюз върху вноса на съветски нефт.

" Той показва един облик в медиите и напълно различен в диалозите всъщност. Опитахме да разсеем опасенията му. Той изясни какви са те и в последна сметка успяхме да намерим решение ", сподели Калас.

На срещата на върха, след продължителни разисквания, европейските водачи се договориха на вноса на съветски нефт да бъде наложено единствено отчасти ембарго.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР