Телефонните измами стават все по-сложни и нападателите използват все повече

...
Телефонните измами стават все по-сложни и нападателите използват все повече
Коментари Харесай

Внимание: Нов връх в телефонните измами

Телефонните измами стават все по-сложни и нападателите употребяват от ден на ден и повече техники, с цел да заблудят доверчивите жители. Според специалисти най-опитните нарушители са съумели да реализират освен заменяне на телефонен номер по време на входящо позвъняване, само че и могат да поддържат връзка с глас, имитиращ гласа на роднината на жертвата.

Специалисти от IT-Reserve, разкриха информация за новите „ достижения “ на телефонните измамници. Те настояват, че подправянето на номера се прави посредством подмяна на идентификационния номер на обаждащия се. Това е този идентификатор на обаждащия се, който потребителят вижда на екрана на смарт телефона, когато има входящо повикване. Можете да измененията идентификатора, като платите за услугите на снабдител на IP телефония.

Обаждането на нападател посредством замяна на Caller ID води до обстоятелството, че жертвата вижда на екрана на смарт телефона прочут номер, който принадлежи на обичан човек. Само това към този момент понижава бдителността на жителите и нарушителят елементарно може да осъществя проектите си да вземе пари.

Измамниците обаче са отишли ​​по-далеч и, употребявайки технология, с която могат да фалшифицират гласа на човек, прочут на жертвата. Такава опция съществува единствено за целенасочена машинация, когато жертвата е известна авансово. Технологията за всеобщи диалози към момента не е внедрена.

Към днешна дата страната към момента не е взела ограничения за въвеждане на наказателна отговорност за замяна на идентификационния номер на обаждащия се, а съвета на експертите е, в случай че възникне съмнение, просто да прекратите позвъняването и да се обадите сами на приятеля или роднината си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР