Телефонни измамници взеха близо 4 000 лв. от 93-годишна жена

...
Телефонни измамници взеха близо 4 000 лв. от 93-годишна жена
Коментари Харесай

НОВА СХЕМА: Ало измамници пращат ужасяващи снимки с отрязани уши

Телефонни измамници взеха близо 4 000 лева от 93-годишна жена в София. Дъщерята на пострадалата жена, поискала да резервира анонимност, споделя по какъв начин привиден служител на реда измислил история, с която да излъже старата жена, предава Нова ТВ. „ Звъни се на домашния телефон. Позвъняването към моята майка, която е стара, само че с избистрен разум, е от гл. инсп. Кръстев”, споделя дъщерята на излъганата. По думите ѝ нарушителят разказва ужасяваща картина по какъв начин възрастно семейство не се е подчинило на телефонни измамници и е потърпевшо. „ Той ѝ споделя, че е в дом на възрастно семейство и картината, която вижда, е ужасяваща.

Крадци са влезнали в дома, отрязали са ухото на възрастен човек, тъй като не желал да им даде пари. Съпругата му се уплашила, припаднала, по-късно предала сумата”, разяснява тя.

Схемата за кражбата продължава, представящият се за служител на реда споделя, че са хванали един от измамниците. В него имало бележник с телефонни номера и там бил и този на 93-годишната жена.

„ Тя да затвори телефона и когато се обадят измамниците, служителите на реда ще позвънят на ново, с цел да я попитат какво е станало. След 10 мин. се позвънява със схемата, че щерка ѝ е аварирала, в болница е и са нужни 50 хиляди лева.”, добавя щерка ѝ.

Потърпевшата затваря телефона, последва позвъняване още веднъж от представящия се за служител на реда. " По този метод блокират всевъзможен метод тя да реализира връзка с околните си. Следват серия от позвънявания към дамата, които имат за цел да я объркат и притеснят, до момента в който тя не им дава 4 000 лева ", показва още дамата.

93-годишната жена е разпитана от полиция и прокуратура още същата вечер. „ Вече цялостен месец няма развиване по случая”, декларира дъщерята.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР