Телата на петимата пътници, които се отправиха към останките на

...
Телата на петимата пътници, които се отправиха към останките на
Коментари Харесай

Телата на загиналите с "Титан" вероятно никога няма да бъдат открити. Какво ще се случи с тях?

Телата на петимата пасажери, които се насочиха към останките на кораба " Титаник " с подводницата „ Титан “, вроятно в никакъв случай нямат да бъдат извадени от Атлантическия океан, разясняват от бреговата защита на Съединени американски щати.

На борда на " Титан " бяха английският милиардер и откривател Хамиш Хардинг, пакистанският предприемач Шахзада Дауд и неговият наследник Сюлейман, изпълнителният шеф на компанията OceanGate, която прави експедицията - Стоктън Ръш, и френският откривател Пол-Хенри Наржеоле.

Информацията мигновено е предадена на американската брегова защита

Специално устройство - ROV, ръководено дистанциооно откри барокамерата на батискафа, дружно с други парчета, на 3,6 метра от носа на „ Титаник ".

„ Ще продължим да работим и да претърсваме региона там долу, само че сега нямам отговор за вероятностите. Невероятно комплицирано е да работим на такава дълбочина. Специалният уред към момента прави претърсвания в зоната, само че през идващите 48 часа той ще бъде изваден от водата “, декларира контраадмирал Джон Маугер, представен от „ Индипендънт “.

Експертите изясняват, че става дума за имплозия - развой, при който обектите се унищожават посредством стесняване

Той уточни, че през последните 72 часа сонарните буйове, които са били вкарани поради търсенето във водата, не са разкрили никакви доказателства за имплозия, което допуска, че това се е случило още при започване на гмуркането.

Подводната имплозия значи ненадейно сриване във вътрешността на плавателния съд поради голямото налягане на дълбочината, към която се е гмуркал.

Катастрофалната имплозия е „ необикновено бърза " и се случва единствено за част от милисекундата, показва Айлин Мария Марти, някогашен морски офицер и професор в Международния университет във Флорида.

През 2018 година Крис Браун самичък се отхвърля да пътува на подводницата

Не е ясно къде или на каква дълбочина е бил " Титан ", когато е настъпила имплозията, само че останките на " Титаник " се намират на близо 4000 метра под морското ниво. Потопяемият уред е бил на към 1 час и 45 минути от почти двучасовото втурване, когато е изгубил контакт.

Телата на починалите се намират на огромна дълбочина, която се характеризира с рисков мраз,  мощно налягане и непрогледна мрачевина.

Какво се случва с тялото при имлозия на подводницата?

Внезапната смяна в налягането по време на имплозия би предизвикала незабавна контузия на човешкото тяло, като всъщност то се разпада. Спецификите обаче зависят от разнообразни фактори - в това число дълбочината, на която е случил случаят и съответните характерности на подводницата.

Уенди Ръш е праправнучка на комерсиалния магнат Исидор Щраус и брачната половинка му Ида

  Как се разлагат телата на дъното на океана?

Разлагането на дъното на океана е муден развой заради рисковия мраз, мощното налягане и цялостната липса на слънчева светлина. Телата първо ще бъдат обект на разнообразни организми в океана. Накрая във водната среда ще има скелетни остатъци, които по-късно ще се трансфорат и в част от екосистемата на окена.

Защо телата мъчно ще бъдат извадени?

Изваждането на тела от такива рискови дълбочини е необикновено предизвикателство. Изисква профилирано съоръжение и крие обилни опасности, заради което рядко се подхваща. Малко евентуално е телата да са непокътнати при пагубната имплозия.

Каква е ориста на телата на пасажерите на „ Титаник “ спрямо тези на подводницата „ Титан “?

И в двата случая рисковото налягане, ниската температура и лимитираната светлина водят до сходни процеси на разложение. Конкретните условия ще зависят от фактори като точната дълбочина и съществуващия морски живот на съответното място.

Могат ли телата на пасажерите на „ Титаник “ да бъдат открити  при актуалните търсения?

Предвид миналото време и дълбоководните условия, е доста малко евентуално това да се случи.

Какво е станало с телата на пасажерите от „ Титаник “, които в никакъв случай не са били открити?

Телата, които не са били открити, евентуално са претърпели разложение при описваните рискови условия.

Има ли тела на пасажери от „ Титаник “ на дъното на океана?

Точната орис на всички тела от злополуката на „ Титаник “ е незнайна. В дните след нещастието през 1912 година някои тела бяха извадени от преминаващи кораби, само че други остават в океана. Днес откривателите считат, че евентуално няма разпознаваеми човешки остатъци на мястото на руините на „ Титаник “. Вместо това към момента може да съществуват остатъци от облекла, обувки и други персонални движимости, които са били по-устойчиви на разложение. Полето от парчета на " Титаник " е обстойно, обгръща към 15 квадратни благи, а не цялата зона е проучвана.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР