Телата на бременна жена и пет нейни деца са намерени

...
Телата на бременна жена и пет нейни деца са намерени
Коментари Харесай

Сектанти измъчват и убиват с екзорсизъм в Панама

Телата на бременна жена и пет нейни деца са открити в всеобщ гроб в регион с радикално население в Панама, следен от религиозна фракция , оповестява БиБиСи.

Властите считат, че религиозна фракция прави екзорсизъм над жертвите в района Нагбе-Бугле в северозападната част на Панама. Други 15 са освободени от хипотетично пленничество .

Десет души са задържани по съмнение за ликвидиране . Прокурорите оповестиха, че проверяват случая. Старши прокурор Рафаел Балойес съобщи, че гробът е открит, откакто локалните поданици сигнализират управляващите за няколко фамилии, които са държани срещу волята им от локална черква .

Районът, в който са открити телата, е на към 250 км от град Панама и управлява от религиозна фракция, наречена " Нова светлина на Бог ".

" Те правили обред. В този обред е имало хора, които са държани срещу волята им и са измъчвани . Всички тези обреди са ориентирани към убийството, в случай че не са разкаяли греховете си ", разяснява Балойес.

Спасените 15 души са с телесни пострадвания , удостовери полицейски чиновник. Очаква се обвинените, измежду които е и малолетен, да се явят в съда в петък или събота.

Източник, непосредствен до следствието, разяснява пред Агенция Франс Прес, че един от задържаните е бащата на бременната жена, открита в гроба .

Екзорсизмът е набожен или нравствен обред, реализиран за сякаш изцеление на хора, сякаш обладани от демони . Той остава противоречив, частично заради изобразяването му в известната просвета и филмите на ужасите .

В публикация за екзорсизма, Хелън Хол, учител в Юридическия университет в Нотингам, разяснява, че практиката " значи освобождение на място, човек или даже предмет от някаква форма на негативно духовно въздействие ".

Вярванията и ритуалите с сходно изложение " се срещат в съвсем всички култури и обичаи ", написа Хол, англикански духовник.

Екзорсизмът , който на гръцки значи " клетва ", към момента се практикува необятно, най-често в християнски и ислямски среди . " Това се оказа тъмна, само че трайна специфичност на католическата просвета ", написа Франсис Йънг.

През 2018 година към 250 свещеници от 50 страни посещават годишния курс по екзорсизъм на Ватикана заради възходящото търсене измежду някои от международните католически общности .

В католическата черква екзорсизмът се прави от подготвени свещеници, които рецитират молебствия и фрагменти от Библията, предопределени да гонят демони.
 Папата призна Международната асоциация на екзорсистите
Папата призна Международната асоциация на екзорсистите

Дава благословията си на 250 свещеници от 30 страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР