Тел Авив, Йерусалим, Нетания и Хайфа са израелските градове с

...
Тел Авив, Йерусалим, Нетания и Хайфа са израелските градове с
Коментари Харесай

С 24% са се увеличили празните жилища

Тел Авив, Йерусалим, Нетания и Хайфа са израелските градове с най-голям % на празни жилища. В цялата страна от 2012 година до момента делът на пустеещите парцели се е нараснал с 24%. Към средата на 2019 година 170 300 е броят на жилищата, които не са населявани над 9 месеца. Това е 6.5% от жилищния фонд на Израел, сочат данните на Националния статистически институт на страната. За 2018 година делът на пустеещите жилища се е нараснал с 8% по отношение на 2017-а, като продължава наклонността, която стартира преди няколко години. За съпоставяне, през 2012 година 137 200 е бил броят на необитаемите жилища. Спрямо 2019-а растежът е 24%.

Много са аргументите, с цел да се следи сходна наклонност. Една от тях, че част от жилищата са в неприятно положение, нуждаят се от главен ремонт и се намират в недотам влиятелни региони. Поради и това притежателите не желаят да ги ремонтират. Част от парцелите са обект на правосъден спор или са наследствени и новите притежатели не могат да се схванат за ориста на жилището. В трети случаи жилищата са били на самотни хора без родственици и правото на благосъстоятелност към момента не е предадена на никого. Има и първокласни парцели, благосъстоятелност на чужденци, които ги употребяват единствено за отмора за къс интервал през годината. Други не са съумели пък да ги продадат заради свръх предлагането през последните години.

Преобладаващата част от въпросните парцели са ситуирани в огромните градове. В Тел Авив се намират 11% от всички сходни парцели в страната, или 18 600 обекта. В Йерусалим техният % е 9%, а в безспорна стойност – 15 100, а в Хайфа – 7%, което прави 12 400 жилища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР