ТЕЛ АВИВ, Израел (AP) — Държавният секретар на САЩ Антони

...
ТЕЛ АВИВ, Израел (AP) — Държавният секретар на САЩ Антони
Коментари Харесай

Блинкен в Израел гледа към планиране за следвоенна Газа като бомбардировки, боевете продължават да бушуват

ТЕЛ АВИВ, Израел (AP) — Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен организира диалози в Израел във вторник, до момента в който търси проект за Следвоенното бъдеще на Газа, до момента в който израелската войска продължаваше с офанзивата си в обсадената територия. Тежки бомбардировки и боеве раздрусаха бежанските лагери, карайки палестинците да се блъскат в търсене на избавление и попречиха напъните на филантропичните групи да получат помощ за популацията.

Блинкен дойде в Израел, откакто сподели, че е обезпечил задължения от четири арабски народи и Турция да оказват помощ за възобновяване на Газа след войната, нещо, което не бяха склонни да обещаят преди прекъсване на борбите.

Но Съединени американски щати и Израел остават надълбоко разграничени по отношение на това по какъв начин Газа ще бъде ръководена, когато – и в случай че – бъде актуалните управници на Хамас са победени. Американски чиновници приканиха Палестинската власт, която сега ръководи елементи от окупирания от Израел Западен бряг, да поеме ръководството в Газа и да възобновят договарянията за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР