ТЕЛ АВИВ, Израел (AP) — Държавният секретар Антони Блинкен ще

...
ТЕЛ АВИВ, Израел (AP) — Държавният секретар Антони Блинкен ще
Коментари Харесай

Блинкен се стреми към реформа на управлението на Палестина, докато се опитва да обедини региона зад следвоенната визия

ТЕЛ АВИВ, Израел (AP) — Държавният секретар Антони Блинкен ще търси промени в ръководството, когато се срещне с палестинския президент Махмуд Абас в сряда като част от Усилията на Съединени американски щати да сплотят района зад следвоенните проекти за Газа, които включват и съответни стъпки към палестинска страна.

Блинкен споделя, че е обезпечил задължения от голям брой страни в района да оказват помощ при възобновяване и ръководството на Газа след войната на Израел против Хамас и че по-широката израелско-арабска нормализация към момента е допустима, само че единствено в случай че има „ път към палестинска страна “.

Подходът е изправен пред съществени спънки. Правителството на премиера Бенямин Нетаняху е твърдо срещу основаването на палестинска страна дружно с Израел, а на автократичното, подкрепяно от Запада палестинско управление му липсва легитимност съгласно доста палестинци.

Войната в Газа към момента бушува без забележим край, подклаждайки филантропична злополука в дребния крайбрежен анклав. Боевете също провокираха еск...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР