Текущият ремонт на община Монтана започна от междублоковите пространства на

...
Текущият ремонт на община Монтана започна от междублоковите пространства на
Коментари Харесай

След половин век кв. Пъстрина в Монтана има пряк вход-изход от града /снимки/

Текущият ремонт на община Монтана стартира от междублоковите пространства на първите и най-стари кооперации в жилищен комплекс „ Пъстрина”, оповестиха от локалната администрация.
„ Това е образец за поредна политика в построяването на кварталната инфраструктура такава, каквато би трябвало да бъде съгласно градоустройствения план”, съобщи Живков.
В „ Пъстрина” е доизградена и улица „ Д. Подвързачов”, която по проект е пряк вход-изход на квартала от града, само че не и в действителността през последните 50 години.
Кметът на Монтана показа няколко подписки от жители, с благодарности за премахването на противозаконните гаражи и спомагателни претенции за благоустройства. Те са включени в програмата за настоящ ремонт тази година. Едно от тях е междублоковото пространство от бл.25 до бл. 25 в квартал „ Младост”, където към този момент се работи. Там ще бъде ремонтирана и ул. „ Сливница”, ще бъдат възобновени залени площи, осветителните тела, преасфалтиран паркинга и пътното платно. Друг обект от настоящия ремонт е част от ул. „ Стефан Савов” сред ул. „ Климент Охридски” и детска градина „ Калинка”, където напълно е възобновена остарялата В и К мрежа и е преасфалтирано пътното платно.
За старта на настоящия ремонт общината е вложила предплатено 200 хиляди лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР