Текстове от Закона за социалните услуги ще бъдат внесени в

...
Текстове от Закона за социалните услуги ще бъдат внесени в
Коментари Харесай

БСП дава на КС текстове от Закона за социалните услуги

Текстове от Закона за обществените услуги ще бъдат импортирани в Конституционния съд, с цел да се произнесат магистратите дали те опонират на българската Конституция, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Депутати от левицата имаха среща през днешния ден със социарния министър Деница Сачева във връзка противоречивия законопроект. Стана ясно, че е взето решение влизането в действие на закона да се отсрочи със шест месеца. Срещу документа се оповестиха родители и наставнически организации, а до момента в който течаха диалозите в Народно събрание, начело вървеше следващия митинг. Припомняме, че преди към седмица от " Обединени патриоти " също желаеха отсрочване на законопроекта.
Според Нинова държавното управление не се е справило с решенията и връзката по този въпрос и това е породило голямо публично напрежение. Темата е извънредно значима за българското семейство и българското дете, предизвести водачът на левицата.
Безпокойството измежду родителите е, че законът ще разреши на обществените да лишават деца от фамилиите им. На няколко пъти на отрасловите министри им се наложи да изясняват, че сходно нещо няма по какъв начин да се случи. Напрежението в обществото обаче продължава да е високо. Въпреки, че първичните митинги бяха против Стратегията за детото, която още лятото бе оттеглена по решение на Министерския съвет.
На председателски съвет през днешния ден е реализирано единодушие влизането в действие на Закона за обществените услуги да се отсрочи с шест месеца. Отлагането ще е точка първа в дневния ред на законодателния орган в петък.
Министър Деница Сачева поддържа отлагането. Тя акцентира, че фамилните връзки не са обект на този закон. Фокус в текстовете били възрастните хора и децата, претърпели принуждение. Сачева не скри, че се тормози от страховете на хората. Ще поставим старания да отговорим на всички терзания, безапелационна бе тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР