Текста на протокола, подписан вчера в София между външните министри

...
Текста на протокола, подписан вчера в София между външните министри
Коментари Харесай

Външно министерство разпространи протокола, подписан със Северна Македония

Текста на протокола, подписан през вчерашния ден в София сред външните министри на България и Северна Македония Теодора Генчовска и Буяр Османи разпространиха от Министерството на външните работи.

Протоколът бе подписан след извършеното през вчерашния ден второ съвещание на Съвместната междуправителствена комисия по член 12 от Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни.

Документът съдържа 30 страници.

Сканирана версия на протокола ще бъде качена през днешния ден и на уеб страницата на Министерството на външните работи.

След като се прави обзор на постигнатото през последните години, двете страни се ангажират да извършват отсега нататък редица ограничения и действия.

Те се отнасят до: пътя на Северна Македония към Европейски Съюз и уговорките на България; говора на омразата и в двете държави; правата на българските жители в Северна Македония; съдействието в региона на образованието и науката, копия на всички методически инструкции, учебници, образователни пособия и други съответстващи образователни материали в просветителната стратегия на двете държави; реабилитацията на жертвите на репресии на комунистически период; историята и взаимните чествания;
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР