текст data-component-name=редакторска бележка class=editor-note inline-placeholder data-article-gutter=true> Бележка на редактора: Версия

...
текст data-component-name=редакторска бележка class=editor-note inline-placeholder data-article-gutter=true> Бележка на редактора: Версия
Коментари Харесай

Мит Ромни критикува Fox News и десните медии за деформиране на Републиканската партия

" текст " data-component-name= " редакторска записка " class= " editor-note inline-placeholder " data-article-gutter= " true " > Бележка на редактора: Версия на тази публикация се появи за първи път в бюлетина „ Надеждни източници “. Регистрирайте се за ежедневния дайджест, описващ развиващия се медиен пейзаж тук.

Мит Ромни, тогавашният знаменосец на Републиканската партия, има вяра, че дясната медийна машина е отговорна за огромна част от радикализацията, която обезобрази Републиканската партия.

Сенаторът от Юта и бивш претендент за президент на Републиканската партия отприщи проливен дъжд от рецензии, ориентирани непосредствено към осведомителната галактика, в която множеството от членовете на неговата партия употребяват своите вести, характеризирайки я в нова книга като рискова пропагандна фабрика, откъсната от действителността, отравяща мозъците на неговите поданици.

Пряката оценка на Ромни за десния медиен уред идва в „ Romney: A Reckoning “, идната книга на Маккей Копинс, публицист от The Atlantic, който получи серия от изявленията и невиждан достъп до напускащия сенатор.

„ Трудно е да си представим “, сподели Ромни в фрагмент от книгата, който Копинс показа с CNN, само че Тъкър Карлсън трансформира Републиканската партия в „ проруската, проавторитарна партия “.

„ И това не е това, което беше преди “, добави Ромни.

В различен фрагмент Ромни изрази паника от това по какъв начин известни сюжети в дясното медийно пространство демонизираха хора, които съгласно него трябваше да бъдат прославени, като олимпиец, борещ се с психологично здраве.

„ Това е съвсем като да вземете това, което е похвално и с добър репортаж, и да кажете: „ Нека нападаме това! “, сподели Ромни.

Неговият ядовит разбор на медиите, употребявани от републиканците, е изключително незабравим, като се има поради, че той в миналото е поддържал близки връзки с техните висши фигури. Но тази връзка беше разрушена, когато Доналд Тръмп се изкачи в границите на Републиканската партия, поставяйки началото на нова епоха, дефинирана от гневни офанзиви против политически съперници, очерняне на пресата, разбиране на теории на конспирацията и нагла офанзива против истината.

Изкривената политическа среда направи Ромни, в миналото архетип на обичайните консервативни полезности, заточеник за десните медийни фигури, които след къса революция изцяло прегърнаха Тръмп след избирането му. Говорейки с Копинс, Ромни изрази потрес от това по какъв начин той персонално е бил показан като изверг от същите хора, които в миналото са го защитавали като водач, заслужен за най-високата служба в страната.

В един миг през 2019 година, откакто видя клип на водещия на Fox News и про-Тръмп пропагандист Шон Ханити, който се изрича за него като за „ слаб, двуличен вашингтонски блатен политик “, Ромни реши да се обади по телефона на остарелия си съдружник, написа Копинс.

Но диалогът не мина добре, като Ханити се скара на Ромни и го упрекна, че прави избрани мнения, с цел да успокои всеобщата преса. „ Вие просто вършиме това, тъй като желаете да получите хвалба от MSNBC! “ Ханити споделил на Ромни, съгласно книгата. След това Ханити разпита Ромни за Хънтър Байдън и избухна, когато сенаторът призна, че не е наясно с Burisma, съгласно книгата: „ Как не знаете какво е Burisma? “

Ромни се чудеше на Копинс дали Карлсън – някогашният водещ на Fox News, който стана крал на рейтинга на мрежата посредством грозни, антиимигрантски, тайни изявления – въздейства на Ханити.

„ Мога единствено да си показва, че Шон е обхванат от това, че Тъкър Карлсън е пред него, и ежедневните му старания са да откри способи да си върне трона като най-гледан “, сподели Ромни пред Копинс. „ Той е в същия дух като Тъкър. Просто не е толкоз ефикасен, колкото Тъкър – Тъкър е интелигентен. “

Чрез представител Ханити сподели, че „ желае единствено най-хубавото за [скоро] някогашния сенатор. “

„ Много ясно е, че загубата на президентството трансформира Мит в дребен, сърдит и доста наскърбен човек “, добави Ханити. „ Тъжно е да се види. “

Независимо от възприятията си към Ханити, Ромни призна, че казусът е по-дълбоко затвърден, като упрекна следения от Рупърт Мърдок Fox News като институция за част от грозната изразителност, инжектирана в обществения дискурс. След като видя някогашния водещ на Fox Business Лу Добс, който насажда боязън за имигрантите, Ромни написа имейл до двама политически доверени лица, описвайки Fox като „ сериозен проблем “.

„ Лу е глупак “, написа Ромни, съгласно Копинс. „ Fox е фактор, който разрешава. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР