Тежкоатлетите не са получавали пари от 20 май насам, което

...
Тежкоатлетите не са получавали пари от 20 май насам, което
Коментари Харесай

Европейските шампиони по щанги: Махаме се от националния, ако не ни платят до края на месеца

Тежкоатлетите не са получавали пари от 20 май насам, което значи закъснение с над месец и половина.

Първенците на Стария континент са подкрепени още от Васил Маринов и Дениз Данев, които също показаха недоволството си и подготвеност да подхващат крайната крачка.

Щангистите са потърсили информация за забавените си заплати във БФВдигане на тежести. Президентът Неделчо Колев е дал отговор, че не е осведомен и е трансферирал отговорността към Министерството на младежта и спорта.

" Да управляваш федерация и да не знаеш по кое време състезателите ти получават заплати?! Не звучи ли смешно? Не звучи ли невероятно, като началник? Примерно ти си началник на компания и да не знаеш служащите ти дали са получили заплати или не, като минават през теб? Това е смешна работа, това е насмешка с нашия труд! ", съобщи пред bTV Христо Христов - европейски отличник до 109 кг.

Това е следващ проблем с българските щанги в последните месеци. Треньорите на националния тим - Иван Иванов, Никола Колев и Алан Цагаев разкриха преди време, че не са получавали заплати от 15 декември насам. Пред bTV щангистите показаха поддръжка за своите наставници.

" Зададе ми въпросът: „ Защо ще бъда до старши треньора – Иван Иванов? “ и аз отговорих, че ще бъда постоянно до него и ще си потегли, в случай че не остане до мен. Неделчо Колев ми сподели: „ Тръгвай си, има и други състезатели. “ Той очевидно желае да направи различен тим и ние да си тръгнем ", сподели Ангел Русев - златен медалист в категория до 55 кг.

Самото европейско състезание трябваше да се организира у нас, само че страната ни загуби тази опция поради неуредици във федерацията. Преди година клубовете гласоподаваха свалянето на Неделчо Колев от президентския пост за сметка на предприемача Ариф Маджид. Вписването на този акт обаче се бави поради обжалвания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР