Тежко остава състоянието на българката Теодора Маджарова, която е настанена

...
Тежко остава състоянието на българката Теодора Маджарова, която е настанена
Коментари Харесай

Тежко остава състоянието на българката, която е настанена в бразилска болница

Тежко остава положението на българката Теодора Маджарова, която е настанена в бразилска болница. Съпругът и Александър Русанов сподели пред Българска национална телевизия, че Теодора е доста отпаднала и от самото начало спи. Българката отпътува през март за Бразилия като финален опит да лекува тежко онкологично заболяване.

След посещаване при локален врач положението ѝ се утежнява. В момента никой от бразилските лекари не се наема да разпише документи, че тя ще издържи пътешестване до родината. Авиокомпаниите в Бразилия към този момент не се наемат да транспортират българката, макар напъните на нашето консулство.

Александър Русанов, брачен партньор на Теодора: Според лекарите тя би трябвало да пътува само и единствено придружавана от медицински екип и здравно съоръжение. Трябва да е в легнало състояние, тъй като тя не може да стои на обикновено пътническо място в самолета. От една седмица посолството в лицето на консула Магдалена Илиева се пробва да се свърже с всички тези авиолинии, само че това се оказва някакво невероятно предизвикателство. Просто в Бразилия, всичките им офиси се оказват доста отдалечени от централите и по никакъв метод не оказват подпомагане. Или не ти дават отговор или даже отхвърлят.
За съдействието от страна на българските управляващи по случая в студиото на " Денят стартира " тематиката разяснява и външният министър Екатерина Захариева. Тя съобщи, че Външно министерство от 10-15 дни се пробва да помогне на болната Теодора, с цел да се завърне от Бразилия вкъщи. Първата компликация е била да бъде реалокира в държавна болница, което ще облекчи финансово фамилията.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Нашите консули са в непрекъсната връзка с самолетните компании, с цел да намерим вид за прибирането ѝ в България. Истината е, че и самите лекари са обезпокоени дали тя ще издържи полета. От София действаме с централите тука на самолетните компании, които летят до там. Все още не сме получили. имаме оферта от една от самолетните компании, която пристигна от Бразилия, само че към момента няма удостоверение от централата им. Също по този начин има оферта от една от самолетните компании от София, само че към момента няма удостоверение. Има и отвод от самолетни компании въобще да се занимават с този проблем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР