Тежко болна жена дойде в редакцията на агенция BulNews с

...
Тежко болна жена дойде в редакцията на агенция BulNews с
Коментари Харесай

Тежко болна жена към Калин Каменов: Кмете, помогнете ми с общинско жилище, ще умра /документи/

Тежко болна жена пристигна в редакцията на организация BulNews с молба за помощ. Тя бе съпроводена от двете й деца – Иван Иванов и Милена Начева, защото поради тежкото си здравословно положение приказва и се движи мъчно.
Дафинка Каменова живее в местността "Лиляшка могила " край Враца със 17-годишния си наследник Иван. В рамките на две седмици през декември предходната година, 50-годишната жена е получила два инсулта, което е наложило тежка интервенция в столичната болница „ Софиямед “. Дъщеря й Милена, която живее в село Баница, описа пред наш кореспондент, че интервенциите са били извънредно тежки и при започване на тази година е направена реорганизация на черепа на майка й.
Въпреки напъните на медиците, в резултат на получените инсулти, дамата е 100% неработоспособен.
Милена показа, че в събота /13 юни/ Дафинка е получила спазъм. Синът й е подал сигнал до незабавния телефон 112, само че защото пътят до къщата им в лозята е мъчно пристъпен, се е наложило малолетното момче да носи майка си, с цел да доближат до колата за спешна помощ и да й бъде оказана помощ. Тя е била превозена в Спешното поделение на врачанската болница, откъдето е закарана в столично лечебно заведение поради тежкото й здравословно положение.
Миналия месец тежко болната жена е подала документи в администрацията на Община Враца за разпределяне на общинско жилище. След като срокът за одобрение минал, а тя не получила отговор, Дафинка отишла на място в постройката на институцията. Дъщеря й описа, че чиновниците там реагирали официално, като й споделили, че не е утвърдена, без да й обяснят за какво.
Милена добави, че майка й е със 100% ТЕЛК и предвид на здравословното й положение има потребност от общинското жилище, с цел да е по-близо до града при положение, че още веднъж получи спазъм или инсулт, а минутите могат да бъдат решаващи. По нейни думи, тя не може да й помогне, тъй като живее надалеч и има пет деца, за които би трябвало да се грижи, а малолетният й брат към момента е дете.
„ Въпреки напъните му, няма по какъв начин всякога да я носи до колата за спешна помощ, която не може да стигне до къщата “, сподели тя.
Семейството разчита кметът на Враца Калин Каменов персонално да се заеме с решаването на казуса и да им помогне.
„ Знаем, че той е имал мъчно детство и се молим да разбере безизходицата, в която се намираме “, споделиха те.
Тежко болната жена и децата й се надяват градоначалникът да ревизира случая и тя да получи правото да употребява общинско жилище, тъй като при следващ спазъм или инсулт и потребност от незабавна помощ, може да загуби живота си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР