Тежко болен самотен баща се нуждае спешно от средства, за

...
Тежко болен самотен баща се нуждае спешно от средства, за
Коментари Харесай

Тежко болен самотен баща се нуждае спешно от средства, за да избегне ампутация на краката си

Тежко болен уединен татко се нуждае незабавно от средства, с цел да избегне ампутация на краката си. Светлозар Дончев е 48 годишен уединен татко на две деца и е един от дребното хора с заболяването на Бюргер (Buerger’s Disease) в България.
Той отключва болестта през 2019 година,
след тежък за него и децата му бракоразвод. Въпреки че диагнозата му е доказана от трима самостоятелни, лекари и Светлозар научава, че поради заболяването си може да се наложи да му ампутират краката, той не стопира да има вяра и да се бори за личния си живот и този на двете си малолетни деца, за които самичък се грижи след развода.
Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна
и непрекъсната работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца. Болестта обаче го прави неработоспособен и проблемите му стартират да се задълбочават. Светлозар изпада в неспособност
самичък да си купи скъпоструващите лекарства
за своето лекуване, както и да покрива всички свои ежедневни разноски – наем на жилището, храна и облекла на децата си. И тъкмо когато всичко наподобява безнадеждно,
приятелите на Светльо демонстрират състрадание
и взаимност и провеждат няколко дарителски акции, посредством които се събират средства за скъпоструващите лекарства, които за жалост не се покриват от НЗОК.

Въпреки големите старания на всички обаче, в последната седмица положението на Светльо внезапно се утежни и той е признат по неотложност в МБАЛ „ Света София “. Лекарите му оповестяват, че незабавно
би трябвало да бъде опериран и да му бъдат ампутирани
три пръска от краката, с цел да може да се спре разпространяването на болестта и с цел да се избегне следваща ампутация на краката му.

За интервенцията на Светлозар, за превръзки, болкоуспокояващи, за медикаментите и предстоя му в МБАЛ „ Света София “ са нужни 7000 лева, средства с които той и фамилията му не разполагат и които не се поемат от НЗОК.
Състоянието на Светльо е извънредно тежко
и лекарите се борят да спасят краката му от ампутация. Именно за това приятелите на Светльо се обръщат още веднъж с молба към всички хора с положителни сърца и приканват за помощ, поддръжка, взаимност и съпричастност към него и двете му деца.
Те приканват всеки, който и с каквото може
да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към естествения си живот, работата и грижата за двете си деца.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар да оздравее, е:
IBAN: BG26SOMB91301036661102BIC: SOMBBGSFТитуляр: Светлозар Николов ДончевRevolut: @svetloehpТелефон за връзка със Светлозар е: 0877717471
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР