Тежкият инцидент е от преди годинаОкръжна прокуратура – Русе внесе

...
Тежкият инцидент е от преди годинаОкръжна прокуратура – Русе внесе
Коментари Харесай

Съдят млада шофьорка, убила приятеля си в катастрофа на пътя Николово - Русе

Тежкият случай е от преди година

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт против 20-годишна обвинена, нарушила разпоредбите за придвижване и позволила пътнотранспортно катастрофи при което e умрял неин сателит.

Обвинението против Г. Б. е за това, че на 06.12.2021 година, на пътя сред село Николово и град Русе, при ръководство на лек автомобил „ Пежо “, нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата. Управлявайки лек автомобил, тя се движила със скорост, която не е била съобразена с атмосферните условия, лимитираната видимост и мократа пътна настилка, както и с релефа на местността, и подхванала дейности, довели до нарушение на устойчивото придвижване на управлявания от нея автомобил, като същият напуснал платното вдясно по посоката си на придвижване, навлязъл в терен край пътя, където се преобърнал по таван. Вследствие на пътното произшествие по несъобразителност била породена гибелта на Г. Д. на 19 години, който пътувал на предната седалка в управлявания от обвинената автомобил - закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в “, вр. с член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

*Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и член 16 от Наказателно-процесуален кодекс, обвиненият се счита за невиновен до определяне на противното с влезнала в действие присъда
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР