Тежките загуби на руска техника в района на Авдеевка вероятно

...
Тежките загуби на руска техника в района на Авдеевка вероятно
Коментари Харесай

ISW: Руското настъпление край Авдеевка буксува заради тежките загуби в жива сила и техника

Тежките загуби на съветска техника в региона на Авдеевка евентуално ще подкопаят съветския нападателен капацитет в дълготраен проект . На 26 октомври представителят на украинската Таврийска група войски полковник Олександър Щупун съобщи, че от 10 октомври насам съветските сили са понесли 5000 убити и ранени военнослужещи и 400 загуби на бронирана техника в региона на Авдеевка и Маринка (югозападно от град Донецк).

Спътниковите фотоси потвърдиха, че съветските военни са изгубили минимум 109 военни машини, най-вече бронирани бойни машини и танкове, край Авдеевка сред 10 и 20 октомври.

Украински офицер от запаса съобщи, че съветските сили наподобява употребяват по-малко бронирани машини край Авдеевка, макар че е допустимо съветските сили да се прегрупират за нови огромни механизирани набези, както направиха сред първичните механизирани набези на 10 октомври и втората серия огромни механизирани набези на 19 и 20 октомври.

Руското командване е насочило спомагателни сили към фронта в Авдийвка, с цел да компенсира тежките загуби на жива мощ и да поддържа способността на съветската войска да продължи настъплението.

Руското командване обаче евентуално ще се бори да компенсира загубите на съветско съоръжение, изключително на бронирани машини. Широко публикуваните загуби и дефицит на съветско съоръжение през първата година от пълномащабното навлизане мощно лимитират способността на Русия да води ефикасна механизирана маневрена война по време на настъплението на съветската войска през зимата и пролетта на 2023 година, като способстват за спомагателни загуби при неорганизирани механизирани набези край Вухледар, Донецка област, през януари и февруари 2023 година

Тежките загуби в региона на Вухледар евентуално са попречили на съветското командване да се ангажира с продължителни механизирани офанзиви на други места в Украйна по-късно по време на офанзивата през зимата и пролетта на 2023 година

Неотдавнашните загуби на съветска техника към Авдеевка наподобява са доста по-големи от предходните загуби на техника към Вухледар. Остава неразбираемо дали вероятността за по-нататъшни тежки загуби на техника ще възпре съветското командване от започването на друга серия от огромни механизирани набези край Авдеевка. Русия последователно активизира детайли от своята отбранителна индустриална база (ОИБ), с цел да се оправи с дефицита на съоръжение, само че не го направи в мащаб, който да е задоволителен, с цел да компенсира кумулативните загуби на съветско съоръжение в Украйна.

Неотдавнашните загуби на съветско съоръжение в региона на Авдеевка евентуално ще доведат до още по-силно изразен дефицит на съветско съоръжение и ще попречат на всевъзможен прогрес, който съветските военни са постигнали в оправянето с влошените качества за водене на механизирана маневрена война.

Украинските сили напреднаха нищожно по източния (левия) бряг на Херсонска област и продължиха настъпателните интервенции край Бахмут и в западната част на Запорожка област. Публикуваните на 25 октомври геолокационни фрагменти демонстрират, че украинските сили са напреднали нищожно северно от Пидстепне (на 15 km източно от град Херсон).

Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили са траяли настъпателните интервенции в посока Бахмут и Мелитопол (Западна Запорожка област).

Украински публични лица опровергаха известията, че на 26 октомври Украйна е спряла коридора за цивилен кораби в Черно море. Агенция " Ройтерс " заяви, че английската компания за сигурност Ambrey, украинската консултантска компания Barva Invest и профилираното украинско осведомително издание Ukrainian Ports са декларирали, че Украйна краткотрайно е прекратила трафика през коридора на 26 октомври.

Barva Invest съобщи, че украинската администрация на морските пристанища е оповестила прекъсването вечерта на 25 октомври и че де факто прекъсването е било в действие към този момент два дни.
 След Съединени американски щати и Дания изпрати военна помощ за Украйна
След Съединени американски щати и Дания изпрати военна помощ за Украйна

Подкрепа против съветската експанзия

Говорителят на украинското Южно оперативно командване капитан първи сан Наталия Хуменюк съобщи, че доста фактори, в това число закани от съветски сили и метеорологични условия, въздействат върху решенията на украинските военни да разрешат на обособени цивилен кораби да минават през коридора.

По-късно украинското министерство на възобновяване и украинският министър на общините, териториите и развиването на инфраструктурата Олександър Кубраков прецизираха, че известията за прекратяване на работата са погрешни и че гражданските кораби употребяват всички налични направления , открити от украинските военноморски сили.

Русия непрестанно поставя старания да прекъсне украинския експорт на зърно и да ограничи морския трафик към украинските пристанища и евентуално ще продължи ескалацията в Черно море, целяща да подкопае доверието в украинския кулоар.

На 26 октомври влезе в действие корекция в съветския закон за поданството, която разрешава отнемането на натурализирано съветско поданство и дава на съветското държавно управление нов механизъм за принуждаване на мигрантите да служат в съветската войска.

Поправката най-много разрешава на съветските управляващи да лишават съветското поданство на натурализирани жители, които са наказани за дискредитиране на съветската войска и за осъществяване на " избрани закононарушения, засягащи публичната и персоналната сигурност ", без значение от това по кое време е осъществено закононарушението, датата на присъдата или от кой момент наказаният има съветско поданство.
 Съединени американски щати оповестиха нов пакет военна помощ за Украйна
Съединени американски щати оповестиха нов пакет военна помощ за Украйна

Последният пакет от военна помощ беше разгласен на 11 октомври

Напоследък съветските управляващи усилиха набезите против мигранти, упрекнати в осъществяване на закононарушения, с цел да връчват призовки и да впечатляват мигрантите да подписват военни контракти.

Руските управляващи евентуално ще употребяват това ново изменение, с цел да продължат да вербуват натурализирани мигранти под опасността от лишаване на съветското им поданство или откакто са го създали.

Не е ясно каква процедура ще следват съветските управляващи, откакто лишат някого от поданството му, и съветските управляващи може би имат намерение да употребяват процедурите по депортиране, с цел да усилят броя на мигрантите в центровете за задържане , където съветските чиновници постоянно се пробват да вербуват.

Руските управляващи евентуално ще се възползват и от денатурализираните мигранти, чиито благоприятни условия за трудова реализация ще станат лимитирани след осъждането им за закононарушение и загубата на съветското им поданство и затова ще бъдат по-уязвими за напъните за военно набиране.
 Новият министър председател на Словакия към Европейска комисия: Спираме военната помощ за Украйна
Новият министър председател на Словакия към Европейска комисия: Спираме военната помощ за Украйна

Новината заяви Роберт Фицо в обществените медии

Новото изменение на закона за поданството също по този начин рационализира процеса на даване на съветско поданство на избрани лица, в това число деца с най-малко един съветски родител, мигранти, които понастоящем обитават в Русия, и участници в съветската държавна стратегия за презаселване, като отстранява някои условия за влизане .

Съобщава се, че Европейски Съюз изостава с даването на артилерийски муниции на Украйна. Неуточнени източници оповестиха на " Блумбърг " в публикация, оповестена на 25 октомври, че все още Европейски Съюз е доставил единствено 30 % от обещаните един милион снаряда, които се чакат до март 2024 година

" Блумбърг " заяви също, че някои неуточнени страни са поискали удължение на периода за снабдяване.

Министерството на защитата на Съединени американски щати (МО) и Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО) неотдавна оповестиха нови пакети за военна помощ за Украйна. На 11 октомври МО на Обединеното кралство разгласи нов пакет за военна материална помощ за Украйна на стойност над 100 млн. паунда (около 121 млн. долара).

На 26 октомври МО на Съединени американски щати разгласи нов пакет за материална помощ в региона на сигурността на стойност до 150 млн. $.

Армения продължава да се дистанцира от Русия на фона на влошените армено-руски връзки. Арменският министър-председател Никол Пашинян съобщи в изявление за Wall Street Journal (WSJ), оповестено на 25 октомври, че няма " преимущества " от продължаващото наличие на съветски военни бази в Армения.

Пашинян съобщи също, че Армения е в развой на диверсификация на партньорствата си в региона на сигурността.

Преди това, на 11 октомври, Пашинян съобщи, че в случай че съветските миротворци изоставен Нагорни Карабах, те би трябвало да се върнат в Русия вместо в съветските бази в Армения.
 Украйна затвори зърнения кулоар в Черно море поради съветските самолети
Украйна затвори зърнения кулоар в Черно море поради съветските самолети

Има опасност от нараснала интензивност на съветската военна авиация в региона

На 26 октомври високопоставена делегация на Хамас пътува до Москва и се среща с съветски и ирански публични лица.

Ръководителят на службата за интернационалните връзки на Хамас и член на политическото бюро Муса Абу Марзук оглави делегацията, в която беше включен и министърът на опазването на здравето на линията Газа Басем Наим .

Делегацията организира взаимна среща с съветския заместник-министър на външните работи и специфичен представител за Близкия изток Михаил Богданов и иранския заместник-министър на външните работи Али Багери Кани.

Покрай визитата водачите на Хамас вършат изказвания, в които хвалят позицията на Русия във връзка с войната сред Израел и Хамас. Русия се показа като вероятен медиатор сред Израел и Хамас и показа резолюция на Организация на обединените нации, призоваваща за филантропично преустановяване на огъня на 16 октомври. В резолюцията на Организация на обединените нации не се загатва името на Хамас.

На 26 октомври израелското министерство на външните работи осъди поканата на Русия към Хамас.

ISW по-рано оцени, че Кремъл към този момент употребява и евентуално ще продължи да употребява войната сред Израел и Хамас за провеждането на няколко осведомителни интервенции, целящи да понижат поддръжката на Съединени американски щати и Запада за Украйна и вниманието към нея.

За последно висша делегация на Хамас посети Москва през март 2023 година на фона на напрежението сред Русия и Израел по отношение на съветската инвазия в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР