Тежки наводнения в северния италиански регион Емилия-Романя причиниха смъртта на

...
Тежки наводнения в северния италиански регион Емилия-Романя причиниха смъртта на
Коментари Харесай

Осем души загинаха, хиляди са евакуирани заради потоп в Италия

Тежки наводнения в северния италиански район Емилия-Романя предизвикаха гибелта на 8 души, а хиляди трябваше да бъдат евакуирани поради бедствието.

21 реки в провинцията преляха след значителни дъждове и заляха околните градове.

Службата за гражданска отбрана на Италия предизвестява, че преваляванията може да продължат още най-малко няколко часа. От организацията разказват обстановката като " доста, доста комплицирана ".

В Равена са евакуирани 5000 души, а кметът на града назовава случилото се " най-тежката нощ в историята на провинция Романя ".

Няколко планински села са с прекратени транспортни връзки поради свлачища, задействани от пороя.

Премиерът на Италия Джорджа Мелони изрази съпричастност с потърпевшите и съобщи, че държавното управление следи от близко обстановката. Властите ще създадат " всичко допустимо, с цел да оказват помощ " на популацията, разяснява и вицепремиерът Антонио Таяни.

Междувременно Формула 1 разгласи, че анулира Гран при на Италия поради смъртоносните наводнения по молба на министъра на превоза на страната. Пистата Имола се намира покрай Болоня, в наводнената Емилия-Романя.

От управлението на F1 показват почитта си към избавителните служби, които са на терен и оказват помощ на потърпевшите.

" Решението беше взето, тъй като не е допустимо да проведем събитието безвредно за нашите почитатели, тимове и личен състав, и това е вярното и отговорно нещо при дадената обстановка, с която се сблъскват градовете в района. Няма да бъде редно да създадем в допълнение напрежение за локалните управляващи и избавителни служби в този тежък миг ", споделят те.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР