Тежки дни настъпиха за двама от родните легионери в Италия.

...
Тежки дни настъпиха за двама от родните легионери в Италия.
Коментари Харесай

Новата година не започна добре за българите в Италия

Тежки дни настъпиха за двама от родните легионери в Италия. Централните бранители Валентин Антов („ Монца “) и Петко Христов от „ Специя “ към момента не са записали игрови минути през 2023 година.

А от подновяването на шампионата изминаха 3 кръга. В тях и двамата национали на България останаха запаси във всеки един от 3-те дуела на клубовете си.

През уикенда „ Монца “ записа извънредно значим триумф с 3:2 над „ Кремонезе “, отскубвайки се на солидна отдалеченост от зоната на изпадащите. За последно Антов игра за абсолютния дилетант в Серия А при започване на ноември при 2:0 над „ Верона “.

Общо през акцията пък има 6 срещи, четири от които за състезание, а другите за купата. „ Монца “ към този момент е в средата на класирането и по всичко наподобява, че ще успее да отбрани елитния си статут.

На собствен ред „ Специя “, който също е над чертата, взе скъпоценно 1:0 против „ Торино “ на открито. Христов изгледа от скамейката срещата, а цялостен мач за гостите игра Мехди Бурабия, подвизавал се у нас в „ Черно море “, „ Локомотив “ (Пд) и „ Левски “.

Важното попадение бе дело на Мбала Нзола от дузпа в средата на първата част. През акцията Христов бе употребен 8 пъти в дуели от Серия А, записа и едно присъединяване за Купата на Италия против „ Бреша “. Последният му мач в елита датира от ноември, когато игра против „ Милан “ при загубата с 1:2.

През уикенда нямаше родно присъединяване и на равнище Серия Б. Андрей Гълъбинов към момента не е подготвен за игра за „ Реджина “, а Атанас Илиев е със статут на непотребен в „ Асколи “ и не е играл въобще през сезона.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР