Тежка военна техника преминава днес из редица български градове. Според

...
Тежка военна техника преминава днес из редица български градове. Според
Коментари Харесай

Тежка военна техника тръгна по улиците на няколко български града

Тежка военна техника минава през днешния ден из редица български градове. Според известие на Министерство на защитата придвижването е по отношение на присъединяване в полевата подготовка на образователен полигон " Корен ".

Полевата подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна защита (ПВО) от състава на 2-а механизирана бригада, 3-о Бригадно командване и 101-и алпийски полк стартира на 6 март и ще продължи до 18 март 2022 година Ръководител на полевата подготовка е полковник Спасимир Чепишев от командването на Сухопътните войски.

Именно поради нея ще се извърши напредване на персонален състав и техника по републиканската пътна инфраструктура на страната и с железопътен превоз. Днес напредването има по пътната инфраструктура по направления от градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Благоевград, Враца и Смолян през Хасково до полигон „ Корен “.

На 18 и 19 март след довеждане докрай на полевата подготовка ще се извърши напредване на военнослужещите с участвалата военна техника назад по посочените направления по пътната инфраструктура и с железопътен превоз.

Междувременно формирования от Съвместното командване на специфичните сили (СКСО) до края на март ще организират общоприета полева подготовка на ротационен принцип в Учебния подготвителен комплекс „ Црънча “. Техника на СКСО ще се придвижва по републиканската пътна мрежа всеки понеделник и петък от Пловдив до Црънча и назад .

В сходство с прелиминарен полетен проект до 18 март се плануват полети на вертолети от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа от Румъния до образователен полигон „ Ново село “ и назад. Полетите ще бъдат изпълнявани в границите на взаимната българо-американска подготовка “Joint Training” на образователен полигон „ Ново село “.

Тя се организира от януари до юни тази година в границите на плануваните през 2021 година взаимни учения на Българската войска в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа вземат участие в подготовката на ротационен принцип. В „ Joint Training “ вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.

Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР