Тежка сухопътна техника, изтребители и представителен блок от македонската армия

...
Тежка сухопътна техника, изтребители и представителен блок от македонската армия
Коментари Харесай

Отбелязваме 6 май с танкове, изтребители и македонски военни

Тежка сухопътна техника, изтребители и внушителен блок от македонската войска ще бележат парада във връзка 6 май през днешния ден. 

За първи път задгранична военна част ще вземе присъединяване в парада. Това беше договорено след среща на президента Румен Радев с македонския му сътрудник Георге Иванов. Първоначално беше уговорено и македонският президент да участва на парада, само че досега присъединяване му не е доказано. 

За сметка на това, незабавно след парада в София, Радев ще отлети за Ново село, за да присъства на възпоменателна гала на българския боен мемориал в македонския град.

През юли 2018 година се навършват 140 години от основаването на Българската войска. По тази причина парадът тази година ще бъде по-зрелищен от нормално.

Близо 1600 военни ще маршируват по жълтите павета.

Три типа зенитно-ракетни комплекси ще бъдат показани на парада тази година. 

Гвоздеят в програмата на парада ще бъде зенитно-ракетният комплекс С-300 (SA-10), който е и най-съвременният зенитно-ракетен комплекс от състава на Военновъздушните сили на въоръжение в българската войска.

Общо 25 типа техника от сухопътните войски и военновъздушните сили ще бъдат показани тази година. Парадът обичайно ще бъде открит с един вертолет „ Ми–17 ”, носещ националния байрак. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР