Тежка корупция цари при мобилизацията на украинската армия, пише Сега.

...
Тежка корупция цари при мобилизацията на украинската армия, пише Сега.
Коментари Харесай

Зеленски бесен: Корупцията е жестока - дават по 15 000 долара, за да се спасят от мобилизация

Тежка корупция царува при мобилизацията на украинската войска, написа Сега. " Скоро ще завърши инспекцията на военно-медицинските комисии в цялата страна. Вече са налице няколко извода ", декларира украинският президент Володимир Зеленски.

" Има съответни доказателства. Подкупите варират от 3 хиляди до 15 хиляди $. Ще бъде потърсена отговорност. Отделно ще се потърси отговорност и на отпътувалите зад граница, с помощта на такива съмнителни решения. Става дума за хиляди хора ", споделя президентът.

" Проверява се забележителен масив от изводи на въпросните комисии за неработоспособност и неприспособимост за военна работа, взети след 24 февруари 2023 година – когато стартира войната. Днес беше показана и статистика. Има области, в които решенията за освобождение от работа след 24 февруари, са скочили 10 пъти. Напълно ясно е що за решения са това. Това са корупционни решения ", добавя украинският държавен глава. Разследващите са разкрили доста голословни решения на комисиите.

Зеленски е безапелационен и че ще бъда решен въпросът за така наречен лимитирана валидност за военна работа. " Почти всички командири повдигат този въпрос. Твърде дълго това разбиране позволяваше да се манипулира комплектуването на военните подразделения. В частност бойните бригади. Всичко, което се отнася до склонност и неприспособимост, би трябвало да бъде оптимално ясно. Както и на човек да стане ясно по какъв начин може да помогне на защитата и военните подразделения да са наясно по какъв начин могат да се комплектоват ", акцентира президентът на Украйна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР