Тежка есен с много заразени, много деца в болниците и

...
Тежка есен с много заразени, много деца в болниците и
Коментари Харесай

Математик предрече тежка есен. Деца в болниците

Тежка есен с доста инфектирани, доста деца в лечебните заведения и доста умряли предсказа математикът доктор Лъчезар Томов.

" Очакваме тежка есен, тъй като у нас имунизационният развой е доста невисок. Колкото и преболедували да имаме, градове като Лима и Делхи демонстрираха, че не дребна част от преболедувалите още веднъж се заразяват ", сподели специалистът за Нова тв.

Най-важните ограничения е да се задължат някои хора да се имунизират. Налага се и затваряне, счита Томов. Той съобщи, че се повтаря вълната от предишния август. По думите му в България хората не вършат огромни чествания, а разпръскването понижава разпространяването. Съответно трите празнични дни няма да доведат до взрив на разпространяването.

" При опазване темпа на имунизация сега въпросът е какво ще стане след пика. Гледам Русия, която е сходна на нас. Тяхната вълна стартира юни и направиха пик през юли, само че спадът вървеше доста постепенно ", съобщи той.

И добави: " Дори да стигнем пик в този момент, това не значи, че бързо ще мине. Ще има доста умряли, в случай че не вземем съществени ограничения ".

" Очаквам да стигнем 100 хиляди дейни случаи и 17-18 000 нуждаещи се от кревати ", предвижда Томов. По думите му този път ще има повече инфектирани и приети в болница деца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР