Тежък местен скандал се заформи с кметската кандидатура в Елин

...
Тежък местен скандал се заформи с кметската кандидатура в Елин
Коментари Харесай

Генерал Гном се хвана за главата! ДСБ със скандална декларация на 15 км от София: Не гласувайте за нашия кандидат

Тежък локален скандал се заформи с кметската кандидатура в Елин Пелин. Екшънът потегли по класическата скица – локалните структури издигнаха техен си любимец, само че от централата – в тази ситуация ДСБ в София, избраха личен претендент.
И трите партии на обединението са издигнали Николай Савов за кандидат-кмет на общината,но управлението на къмносините от София постановиха Стефан Николов, който локалните дефинираха като шарлатанин и по никакъв метод не са съгласни той да се бори за властта в Елин Пелин.Въпреки че е регистриран в ОИК в общината, главсекът на ДСБ нападна в ЦИК решението на ОИК за регистрация на господин Николай Савов. Според локалните в Елин Пелин, листата за съветници е напълно и еднолично определена от Стефан Николов, по тази причина те се отхвърлят от нея. Не гласувайте за Савов и листата му, приканиха представителите на ПП-ДБ в Елин Пелин.
Ето и целият случай, разказан от организацията в декларация:
Д Е К Л А Р А Ц И Я
от представителите на коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ в община Елин Пелин до членовете и симпатизантите на обединението в община Елин Пелин
Приятели,
Ще Ви срещнем, от наша позиция, какво е положението на обединението „ Политическа партия -ДБ “ община Елин Пелин в актуалната предизборна обстановка.
На 27.08.23г. общинското заседание на ДСБ дефинира за претендент за кмет на общината господин Николай Савов. В същото време Националното управление на ДСБ взема решение да наложи от горната страна самопредложилия се Стефан Николов.
Имайки поради решението на общинското заседание на ДСБ, на 29.08.23г. трите партии от обединението „ Политическа партия -ДБ “ в общината сключваме съглашение, с което издигаме кандидатурата за кмет на общината на господин Николай Савов.
На 21.09.23г. в ОИК регистрирахме господин Николай Савов за претендент за кмет на общината. Стефан Николов прави скандал в ОИК, за който ръководителя на ОИК на 23.09.23г. разгласява изказване.
На 23.09.23г. основният секретар на ДСБ нападна с тъжба в ЦИК решението на ОИК за регистрация на господин Николай Савов.
На 25.09.23 със свое решение ЦИК анулира решението на ОИК за регистрация на господин Н. Савов. Според ЦИК пълномощното, с което е регистриран Н. Савов, не постоянно, въпреки че с сходно са регистрирани претенденти в към десетина други общини в региона.
На 26.09.23г. на районно равнище, с протекцията на представителите на ДСБ и Политическа партия, е обещано пълномощие на Стефан Николов, който в последния миг записва себе си и листата за локалните избори.
Д Е К Л А Р И Р А М Е
Стефан Николов, кичейки се като претендент от обединението „ Политическа партия – Демократична България “, в действителност не съставлява общинските представители на обединението. Стефан Николов е един шарлатанин.
Стефан Николов е натрапен от горе. Стефан Николов е един парашутист.
Листата за съветници е напълно и еднолично определена от Стефан Николов и ние, като представители на обединението се отхвърляме от нея.
П Р И З О В А В А М Е
Да гласувате, само че не гласувайте за Стефан Николов и листата му.
От „ Демократи за мощна България “: Валентина Илиева Салех – секретар на общинската организация на ДСБ
От „ Да България “: Петър Петров
От „ Продължаваме Промяната “: Асен Иванов
Николай Савов е някогашен началник на Завода за боклуци, някогашен зам.-кмет на Елин Пелин, който бе изпъден от столичния кмет Йорданка Фандъкова поради съдбовен случай в предприятието. Савов има значително врагове в района, като преди 2 години имаше и тъжби, че буни хората да излизат на всевъзможни митинги за щяло и не щяло, без да е локален.
Савов беше освободен от длъжността поради случай с общ служащ, който падна от стълба във фабриката и почина. Тогава Фандъкова разпореди инспекция на Савов за здравословните и безвредни условия на труд в завода. Савов бе упрекнат от Столична община в систематични нарушавания и организация на работата.
Савов бе наклеветен и за топли връзки с Българска социалистическа партия, които му давали тил, до момента в който бе в центъра на абсурда с съдбовно потърпевшия служащ.
Стефан Николов е бил три мандата общински консултант в Елин Пелин и за повторно се кандидатира за кмет на общината. Завършил е междинното си обучение в Централното спортно учебно заведение „ Олимпийски очаквания “ в столицата. Висшето си обучение получава от „ Стопанския факултет “ на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ в специалността „ Бизнес и стопанска система “.
Николов се занимава и с частен бизнес и предприемачество в областта на строителството и ресторантьорството.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР