Технологията LiDAR на развойната компания и производител на технологични компоненти

...
Технологията LiDAR на развойната компания и производител на технологични компоненти
Коментари Харесай

Valeo получи признанието си SAFETYBEST 2023 и обяви поръчки за LiDAR на стойност над 1 млрд евро

Технологията LiDAR на развойната компания и производител на софтуерни съставни елементи Valeo получи премията SAFETYBEST 2023 по време на тазгодишното издание на състезанието AUTOBEST, заключителната фаза на който се състоя на особено проведено събитие- , на 11 май в Ротердам.

LiDAR технологията, която е от жизненоважно значение за съответното и надеждно действието на всички съвременни системи за асистенция на управлението- автоматизирано или самостоятелно, както и за общото повишение на сигурността на пътя, се намира в третата си генерационна фаза- SCALA 3, за която от Valeo- международен водач в региона на ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) системите, анонсират, че имат поръчани бройки на стойност от повече от 1 млрд евро.

" Технологията LiDAR на Valeo е резултат от повече от 10 години развойна активност и се намира в произвеждане в продължение на повече от 5 години ", разяснява Клеман Нувел, основен механически шеф на Valeo и главен мотор в плана LiDAR. " Тя към този момент се употребява в транспортни средства по целия свят и способства за сигурността на участниците в придвижването, както и за развиването на автоматизираната подвижност. Горди сме да получим тези нови награди, които удостоверяват нашия ангажимент да доставяме най-хубавите технологии на нашите клиенти и да способстваме за по-екологична и безвредна подвижност по света ".



Генерациите SCALA 1 и SCALA 2 на Valeo, която отбелязва своята 100-годишнина през 2023-а, осъществиха условното самостоятелно шофиране при придвижване в засилен трафик действителност. SCALA 3 фрапантно усили полето на работа и затова преимуществата за клиента, с помощта на по-широк обсег на потребление и поддръжка на по-висока скорост. Valeo също е позициониран като водач в оборудването за роботаксита, като SCALA 3 разрешава на клиентите да трансфорат роботакситата в действителност в мащаб, употребявайки потвърдена, най-хубава в класа технология в всеобщо произвеждане.

Едно от главните преимущества на технологията LiDAR на Valeo е несравнимата, по отношение на човешкото око, камерите и радарите, опция за вписване и визуализиране, която предлага с покритие на до 150 метра оттатък полезрението на останалите.

Технологията, надградена с изкуствен интелект, разпознава, класифицира и наблюдава обекти, като дава на системата за синтез на коли цялостното 3D картографиране към автомобила и най-сетне прави допустимо самостоятелното шофиране. Тези софтуерни модули могат елементарно да бъдат вградени в главните SoC платформи и да работят на специфични ECU или домейн контролери.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР