Технологиите преобръщат традиционното разбиране за туризъм и ни позволяват да

...
Технологиите преобръщат традиционното разбиране за туризъм и ни позволяват да
Коментари Харесай

Виртуален тур ви пренася във вътрешността на Хеопсовата пирамида

Технологиите прекатурват обичайното схващане за туризъм и ни разрешават да обикаляме света, освен физически, само че и през разнообразни устройства от комфорта на дома. Поредното доказателство за това е планът Giza.Mused. Той ще ви придвижи в Хеопсовата пирамида. Точно по този начин - може да я разгледате детайлно извън и от вътрешната страна!

За да се отправите на вълнуваща безвъзмездна виртуална разходка, би трябвало единствено да си извършите профил - процедура, която лишава секунди. След това може да се оставите на уеб страницата, който ще ви направлява, предлагайки ви любопитни обстоятелства на всяка крачка.



Турът ще ви показа интериора в дигитален 3D формат, отвеждайки ви през обитанията на фараона и други жилищни и сервизни пространства.





Хеопсовата пирамида, известна още като Великата или Голямата пирамида в Гиза, е най-голямата в Египет. Тя е висока малко над 138 метра. Построена преди към 4600 години. В нея се обитава гробницата на фараона Хуфу от четвъртата династия. Определяна е като едно от седемте чудеса на античния свят (и единственото антично знамение, което към момента съществува).



С други думи, това е много прелестно място за виртуална обиколка и отлична опция да допълните познанията си по антична история. В приключението може да се впуснете както сами, по този начин и в компанията на децата ви.



Giza.Mused е съвременен урок по история - с доста разкази, обстоятелства, фотоси и отговори на постоянно задавани въпроси. Например:

Какво съставляват пирамидите и от кой са издигнати?
Какво е представлявал ежедневният живот в Древен Египет?
Как са издигнати пирамидите?
Имат ли нещо общо извънземните?

Виртуалната обиколка ще ви разкрие любопитни обстоятелства - от спецификите на структурата и местоположението до сегашния вход, който явно е бил изкопан от разбойници през IX век.

Добре пристигнали в Хеопсовата пирамида!
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР