Технологии ЕС иска да върне сменяемите батерии в смартфоните Предложението

...
Технологии ЕС иска да върне сменяемите батерии в смартфоните Предложението
Коментари Харесай

ЕС иска да върне сменяемите батерии в смартфоните

Технологии Европейски Съюз желае да върне сменяемите акумулатори в смарт телефоните Предложението цели понижаване на отпадъците при електрониката  Мартин Дешев 28 февруари 2020, 11:17  Европейски Съюз желае да върне сменяемите акумулатори в смарт телефоните Източник: Thinkstock/Guliver
вропейската комисия се готви да предложи нов закон, който на процедура да задължи производителите на смарт телефони да създадат устройствата си по този начин, че батериите им да могат да се сменят елементарно. Предложението може да бъде показано за спор още през март т.г., оповестява онлайн изданието ZDNet.

Гласуваха за единно зарядно за телефоните в Европейски Съюз

Днес доста от смарт телефоните се създават с несменяеми акумулатори или най-малко това не е допустимо за елементарните консуматори. Това улеснява производителите в създаването на корпусите на телефоните, а и стимулира потребителите напряко да сменят целия си телефон, вместо да плаат за скъпа замяна на батерията в сервиз.

Вредно ли е бързото презареждане за смарт телефоните

Околната среда е най-големият губещ от този факт, защото се усилват отпадъците от електроника и надлежно замърсяването. Според концепцията на Европейска комисия, в случай че потребителите могат да сменят единствено батерията, то те ще са склонни да задърат телефона си за по-дълго време. Това ще понижи отпадъците и ще спести запаси.

Европейска комисия не планува да задължава фирмите да изберат обединен стандарт или формат на батерията. Производителите ще могат да продължат да създават батериите съгласно характерните характерности на всеки телефон.

Миналият месец Европейски Съюз сложи основите и на въвеждане на единно зарядно за смарт телефоните. Това предложение оставя на фирмите да изберат технологията и формата, само че изисква всички смарт телефони на пазара да могат да го употребяват. Така ще се понижи ненужното пазаруване и изхвърляне на кабели и зарядни, което също способства съществено за количеството боклуци от електроника.

Как да предпазваме кабелите на устройствата си

Европа желае обединен стандарт при зарядните на телефони

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Мартин Дешев смарт телефон мобилен телефон батерия зарядно
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР