Технологии Apple изуми със стойка за монитор за 1000 долара

...
Технологии Apple изуми със стойка за монитор за 1000 долара
Коментари Харесай

Apple изуми със стойка за монитор за 1000 долара

Технологии Apple изуми със стойка за екран за 1000 $ Компанията провокира много разногласия поради новия си артикул  Мартин Дешев 7 юни 2019, 10:26  Apple изуми със стойка за екран за 1000 $
Apple постоянно е била известна с високите цени освен на продуктите, само че изключително на аксесоарите към тях. Обикновени неща като кабел могат да костват над 30 $ да вземем за пример. Но тази седмица компанията провокира много диспути откакто реши да продава настрана стойката за новия си екран, освен това на цена от 999 $. Цената е единствено за стойката, не за монитора.

Новата Apple iOS 13 става по-сигурна и бърза

Описанието на Apple за стойката е много детайлно и дълго. В него компанията споделя, че така наречен Pro Stand, е "сложно създадено рамо, което съвършено балансира екрана, тъй че той на практика се усеща безтегловен и разрешава на потребителя да го поставяи във всяка позиция ".

Как да спрем приложенията в iOS да ни наблюдават непрекъснато

Хиляди тракери непрекъснато наблюдават потребителите на iOS

Стойката разрешава на потребителя да контролира монитора по височина и да го завърта във отвесна позиция. Apple акцентира и опцията за лесното откачане на монитора от стойката, тъй че тя да може да бъде пренасяна и употребена на други места.

Реакциите не закъсняха. Очаквано, те бяха в двете крайности. Според мнозина стойката е чиста проба "стрижене на овцете ", а съгласно други е хитро бизнес решение, което е трябвало да бъде измислено преди доста време.

only Apple would charge $1,000 for a literal stand and then display it like it’s a piece of art https://t.co/z0UVQP1Oeu
— Mike Murphy (@mcwm) June 4, 2019
Само мониторът, който се споделя Pro Display XDR, коства 5000 $. Стойката за него коства упоменатите 999 $, а общоприета VESA приставка за други стойки - 199 $.

Блогът Engadget разказва предлагането на Apple по този начин: "Стойка за 999 $ разказва всичко, което е сбъркано с Apple през днешния ден ".

Според BusinessInsider обаче в решението на компанията има логичност. Тя цитира видеоредактора и влогър Макръс Браунлий, който споделя, че за доста експерти решнието е уместно. Много от тях си имат деликатно подредени компютърни конфигурации и системи от няколко монитора. Те Не употребяват вградените им стойки, а лични, към които ги закачват с адаптери. Затова съгласно Браунлий по този начин тези хора пестят 1000 $ от цената на монитора.

И въпреки това да звучи разумно, въпросът за какво стойка за екран може да коства 1000 $ остава отворен. Най-близкият отговор е, че това се оказва доста нишов артикул за платежоспособни клиенти и за тях цената няма да е чак подобен проблем.

Но сигурно решението на компанията не ѝ завоюва позитивни мнения измежду елементарните консуматори. За тях сходна цена за подобен базов аксесоар е обръщение, че може би заплащат прекалено много и за останалите артикули на компанията.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Apple екран хардуер
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР