Технологичният милиардер Илон Мъск бе даден на съд, след като

...
Технологичният милиардер Илон Мъск бе даден на съд, след като
Коментари Харесай

Инвеститори съдят Илон Мъск във връзка с купуването на акции в Туитър

Технологичният милиардер Илон Мъск бе даден на съд, откакто купи повече от 9 % от акциите на обществената медия "Туитър ", съобщи ДПА.

Покупката го трансформира в най-големия външен акционер в компанията и след оповестяването ѝ цената на акциите се увеличи с над 27 %. Сега обаче Мъск е изправен пред групов иск, подаден от името на вложители, които настояват, че късното обявяване на каузи на Мъск в платформата им е коствало пари и е икономисало на Мъск към 143 милиона $.

В правосъдните документи, подадени в Ню Йорк, се твърди, че Мъск е бил задължен да уведоми Комисията по скъпите бумаги и тържищата в границите на 10 дни, т.е. на 24 март, за закупуването на 5 или повече % от акциите на "Туитър ". В правосъдния иск обаче се твърди, че Мъск е предизвестил комисията чак на 4 април, когато бил натрупал към този момент над 9 % от акциите.

В желае се твърди, че по този метод Мъск е траял да купува акции на "Туитър " на ниски цени досега, в който е оповестил покупката. Инвеститорите, които са продали акции през този интервал, са били ощетени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР