Технологичният гигант T-Mobile US Inc. обяви, че разследва твърдения, че

...
Технологичният гигант T-Mobile US Inc. обяви, че разследва твърдения, че
Коментари Харесай

T-Mobile разследва твърдения за кражба на лични данни на почти всички свои клиенти в САЩ



Технологичният колос T-Mobile US Inc. разгласи, че проверява изказвания, че хакер се пробва да продаде персоналните данни на повече от 100 милиона клиенти на компанията в Съединени американски щати.

Електронното издание Motherboard - VICE първо заяви за случая, при който хакер от онлайн конгрес твърди, че продава персонални данни, които включват имена, номера на обществено обезпечаване, адреси, телефонни номера и информация за шофьорските книжки. Изданието е било в контакт с продавача и удостовери, че данните, които е видяло, принадлежат на клиенти на T-Mobile. Съобщава се също по този начин, че анонимният продавач е изискал 6 биткойна (около 270 000 долара) за данни, принадлежащи на към 30 милиона акаунта, като останалите се допуска, че се продават по частни канали.

Хакерът е декларирал пред Motherboard, че T-Mobile сполучливо си е върнал контрола над своите сървър, само че не и преди да бъдат изтеглени множеството персонални данни.

" Ние сме наясно с изказванията, направени в незаконен конгрес, и интензивно изследваме тяхната годност “, съобщи представител на T-Mobile и добави: " Понастоящем нямаме спомагателна информация, която да споделим ".

Ако този пробив на персоналните данни бъде доказан, той може да засегне съвсем всеки клиент на T-Mobile в Съединени американски щати, откакто във финансовия си отчет за второто тримесечие телекомуникационната компания регистрира, че разполага с към 104,79 милиона клиенти в Съединени американски щати.

През последните години компанията T-Mobile съобщаваше за редица съществени опити за обири на данни, последно през декември 2020 година Тези хакерски нападения обаче бяха в доста по-малък размер, в сравнение с актуалните изказвания, като при последните сходни офанзива бяха наранени данни на към 200 000 клиенти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР