Технологичният гигант Google ще инвестира около 700 милиона долара в

...
Технологичният гигант Google ще инвестира около 700 милиона долара в
Коментари Харесай

Google инвестира $700 милиона за покупка на офис комплекс в Полша

Технологичният колос Гугъл ще влага към 700 милиона $ в закупуването на офис комплекса Warsaw Hub, който се намира в столицата на Полша Варшава. Това заяви компанията.

Американската софтуерна компания ще стане притежател на офис комплекса, който се намира столичния квартал Wola. От предходната година там се обитава най-големият център за развиване на облачни технологии на Гугъл в Европа.

Стойността на инвестицията в закупуването на постройките и бъдещото развиване на центъра ще възлиза на близо 2,7 милиарда злоти, се споделя в изказването на софтуерният колос. Това е най-голямата единична договорка на компанията в Централна и Източна Европа.

Комплектът Warsaw Hub, прочут преди време като Sienna Towers се състои от здания със смесено предопределение. Строител белгийската компания Ghelamco. Състои се от две 130-метрови здания и 86-метрова постройка.

Офис площите в комплекса ще се употребяват за работни пространства на бъдещето като заседателни зали, подобаващи и за виртуални събития.

Гугъл има интервенции в Полша от над 15 години, като сега там има над хиляда чиновници на компанията, в това число над 600 софтуерни инженери. След придобиването на комплекса ще има повърхност за 2 500 чиновници, както и капацитет за още уголемение.

" Инвестицията на Гугъл в Полша е на стойност 700 милиона $, или 3 милиарда злоти, което е знак за доверие в полския пазар и полско-американското съдействие ", сподели полският министър председател Матеуш Моравецки.

По думите на американският дипломат в Полша Марк Бжежински хората в Полша имат голям капацитет, а младите поляци са високо образовани и с големи знания в технологиите и Гугъл желае да се възползва от това.

Компанията заяви и че употребява ресурсите и пространството си, с цел да поддържа хората, наранени от войната в Украйна. Кампусът на Гугъл за стартъпи в източния варшавски квартал Прага ще се употребява като място, където локални неправителствени организации ще дават правна и психическа помощ на украинските бежанци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР