Технологичният гигант “Фейсбук” може да остане без ключови партньори за

...
Технологичният гигант “Фейсбук” може да остане без ключови партньори за
Коментари Харесай

Водещи компании бият тревога заради новата криптовалута на “Фейсбук”

Технологичният колос “Фейсбук” може да остане без основни сътрудници за идното стартиране на криптовалутата си “Либра”. По проект тя трябваше да се появи следващата година, само че това наподобява все по-малко евентуално.
Компаниите “Мастъркард”, “Виза”, “ПейПал” и “Страйп” премислят присъединяване си в плана на компанията поради регулаторните проблеми към валутата по целия свят.
След формалното показване на “Либра” по-рано тази година, както и колективът от корпорации, които си партнират с “Фейсбук”, политици от Съединените щати и Европа показаха своите подозрения по отношение на претекстовете на софтуерния колос. Според френския финансов министър Бруно Ле Мер “Либра” е заплаха за паричната независимост”. Британски политици се изрекоха, че “Фейсбук” се пробва да се трансформира в нова държава”.
Информацията за подозренията на огромните корпорации идва от “Блумбърг” и “Уол Стрийт Джърнъл”, само че от “Фейсбук” настояват, че нямат никакви проблеми с новата валута.
“Работим постепенно и решително, с цел да адресираме всички правни терзания към “Либра”, съобщи Дейвид Маркъс от “Фейсбук”.
В изтеклите записи от среща на Марк Зукърбърг с негови чиновници, притежателят на “Фейсбук” разяснява и проблемите на “Либра”. Според него това, което се показва от медиите “изглежда доста по-зле в сравнение с е в действителност”. По думите на Зукърбърг същинският прогрес се прави надалеч от всеобщата аудитория.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР