Технологичният гигант Facebook се срина до 23-та позиция в класацията

...
Технологичният гигант Facebook се срина до 23-та позиция в класацията
Коментари Харесай

Facebook вече не е сред най-добрите места за работа в САЩ

Технологичният колос Фейсбук се срина до 23-та позиция в класацията на Glassdoor " Най-добрите места за работа " за 2020 година, откакто заемаше седмо място през актуалната година, съобщи Reuters. Сред аргументите за забележителното намаление на оценката на компанията като шеф е прогресивното повишаване на следствията от страна на разнообразни регулатори на дейностите ѝ през актуалната година.

Така 2020 година е втората, през която компанията бележи намаляване в класацията на Glassdoor. Тя се прави въз основа на оценки на чиновниците в платформата им. Миналогодишният спад се дължеше на абсурда с приключване на данни към консултантската компания Cambridge Analytica.

Индексът на Glassdoor включва осем фактора, в това число салдото сред работата и живота, който компанията обезпечава, висшето ѝ управление, обезщетенията и другите обществени придобивки. Компаниите би трябвало да имат най-малко хиляда чиновници и да са получили по най-малко 75 оценки във всяка една категория за съответния интервал.

Оценката на Фейсбук е намалена с 0,1 пункт до 4,4 пункта от оптимален брой от 5. Това се дължи на относителното утежняване на стандарта на работа в компания и на опцията да обезпечава добър баланс сред професионалния и персоналния живот за чиновниците си, считат те самите.

" Значимите планове във Фейсбук могат да бъдат извънредно политически обвързани и да се забавят поради прекомерно многото готвачи в кухнята ", разяснява един от чиновниците на компанията. " В света след абсурда с Cambridge Analytica се следи голямо закъснение на стартирането на нови функционалности и артикули. "

В хода на годината компанията беше разследвана по отношение на приключването на данни на потребителите, подвеждащи осведомителни акции на платформата си и сигурността си въобще. Извън самата обществена мрежа, компанията попадна във фокуса на финансовите регулатори по целия свят, откакто разгласи проектите си да стартира обезпечената посредством кошница от активи криптовалута Libra, което също докара до вълна от следствия.

Все отново с оценка от 4,4 пункта Фейсбук остава над междинния рейтинг на фирмите в класацията от 3,5. Челните три позиции са заети от надлежно HubSpot (софтуерна компания), Bain & Company (мениджърска консултантска фирма) и DocuSign (компания за електронни подписи). Освен Фейсбук, Alphabet, компанията майка на Гугъл, също бележи намаляване в класацията от три позиции до 11-то място, Apple спадна с 13 до 84-то, а Amazon е отвън първите 100. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР