Технологичният гигант Facebook отчете повишение на приходите и печалбата си

...
Технологичният гигант Facebook отчете повишение на приходите и печалбата си
Коментари Харесай

Силни резултати на Facebook въпреки скандала

Технологичният колос Фейсбук регистрира покачване на приходите и облагата си за третото тримесечие на 2021 година Оборотът е скочил с 35% до 29.01 милиарда $, само че е по-малко от упованията на експертите - 29.57 милиарда $. Печалбата за интервала е повишена със 17% по отношение на същия интервал на предходната година до 9.2 милиарда $.

Социалната мрежа, както и останалите приложения, притежавани от компанията, записват предстоящ резултат в дневните консуматори - 1.93 милиарда души. Месечните дейни консуматори са малко под упованията - 2.91 милиарда против прогнози от 2.93 милиарда души.
Проблеми поради Apple
Финансовите резултати са мощно повлияни от смяната в устройствата на Apple, които работят с операционната система на компанията - iOS. В последното й възобновяване акцент беше подложен върху рекламите, които се дават от Apple, даже при потреблението на приложения, които също съдържат реклами. Оперативният шеф на обществената мрежа Шерил Сандбърг съобщи по време на оповестяването на резултатите, че този развой е почнал още през второто тримесечие на годината. " Точността на насочването на нашите реклами понижа, което усили разноските за стимулиране на резултатите за нашите рекламодатели. Измерването на тези резултати също стана по-трудно ", сподели тя. " Ние ще се съсредоточим върху подобряването на успеваемостта на рекламните акции, даже с увеличените ограничавания, пред които е изправена нашата промишленост ", добави тя.

Друга компликация пред обществената мрежа е загубата на консуматори на възраст сред 13 и 29 година Този развой е изтъкнат от документите, публикувани от някогашната служителка в компанията Франсис Хауген. Само в Съединени американски щати потребителите на обществената мрежа в тази възрастова група са намалели с 13% през последните две години. Очакванията са този развой да продължи и през идващите две години, като плануваният спад е още 45%. Потребителите сред 20 и 30 година също ще намалеят през този интервал, само че единствено с 4%.

Компанията ще акцентира на набиращата известност функционалност за шерване и гледане на къси видеа на Фейсбук - Reels. Според създателя на групата Марк Зукърбърг Reels може непосредствено да се конкурира с китайското приложение за шерване на къси видеа TikTok, само че предизвести, че това ще отнеме " години, а не месеци ".
Към метавселената
Друг фактор, изиграл своето въздействие върху резултатите на обществената мрежа, е подразделението за виртуална действителност (VR). В идващия финансов доклад Фейсбук Reality Labs (FRL), както се назовава VR отделът на Фейсбук, ще бъде показан като обособена компания, защото вложенията в него може да се отразят на финансовото показване на Фейсбук. Само тази година FRL би свалил 10 милиарда от годишната облага на компанията майка. Пред VR отдела е сложена задачата за създаване на така наречен " метавселена ", за която компанията ще наеме 10 хиляди експерти в Европейския съюз през идващите пет години.

Технологичният колос Фейсбук регистрира покачване на приходите и облагата си за третото тримесечие на 2021 година Оборотът е скочил с 35% до 29.01 милиарда $, само че е по-малко от упованията на експертите - 29.57 милиарда $. Печалбата за интервала е повишена със 17% по отношение на същия интервал на предходната година до 9.2 милиарда $.Социалната мрежа, както и останалите приложения, притежавани от компанията, записват предстоящ резултат в дневните консуматори - 1.93 милиарда души. Месечните дейни консуматори са малко под упованията - 2.91 милиарда против прогнози от 2.93 милиарда души.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР