Технологичната компания Гугъл (Google) въвежда нова функция при смартфоните и

...
Технологичната компания Гугъл (Google) въвежда нова функция при смартфоните и
Коментари Харесай

Гугъл с нова функция за архивиране на приложения и чатбот, който пише кодове

Технологичната компания " Google " (Google) вкарва нова функционалност при смарт телефоните и таблетите, снабдени с операционната система " Андроид " (Android). Благодарение на нея, когато вградената памет на мобилното устройство се изчерпа, тези приложения, които не се употребяват толкоз постоянно, ще се архивират автоматизирано, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Андроид " оказва помощ на потребителите да конфигурират нови приложения

Ако притежавате устройство с операционната система " Андроид ", след време сигурно ще се натъкнете на новата функционалност за автоматизирано архивиране, когато се пробвате да инсталирате ново приложение, само че смарт телефонът или таблетът ви не разполага с задоволително памет за съхранението му.

При сходен случай " Андроид ", ще ви " попита " дали разрешавате да деинсталира приложения, които по този начин или другояче съвсем не употребявате, с цел да освободи място на вашето мобилно устройство.

Но не се тормозете, потребителските ви данни, свързани с потреблението на деинсталираното приложение, ще се запазят на смарт телефона или таблета ви. Освен това на началните им екрани ще бъде непокътната и иконата за неговото пускане. Така, в случай че се наложи, ще можете елементарно да възстановите приложението посредством онлайн платформата за програмен продукт " Google плей стор " (Google Play Store).

Ако щракнете върху иконата на някое архивирано приложение и задържите, то тогава то ще бъде преинсталирано на вашия смарт телефон или таблет и ще можете да продължите да го употребявате както преди, само че при изискване че към момента е налично в " Google плей магазин ".
 
До въвеждането на новата функционалност, " Google " оферираше ръчно да деинсталираме приложения, които не употребяваме, в случай че се наложи да освободим памет, с цел да инсталираме нови софтуерни артикули.

Новата функционалност би трябвало да улесни живота на потребителите, които употребяват смарт телефони и таблети, снабдени с тази операционна система, най-много на тези, които мъчно се разделят с някое приложение, даже и да не го употребяват към този момент, отбелязва ДПА.

Технология с изкуствен интелект основава компютърни стратегии

Корпорацията " Алфабет " (Alphabet), която има " Google ", разгласи неотдавна, че ще актуализира своя чатбот, основан на генеративния изкуствения разсъдък " Бард " (Bard), с цел да може да оказва помощ на потребителите, които желаят да пишат програмен код и да основават компютърни стратегии.

" Алфабет " се пробва да се конкурира с различен софтуерен колос - " Майкрософт " (Microsoft), който влага милиарди в плана " ЧатДжиПиТи " (ChatGPT) - чатбот, създаден от стартъп компанията " Оупън Ей Ай " (OpenAI). Той беше показан през предходната година и закупи известност в целия свят с помощта на гласовата си функционалност, посредством която изкуствен интелект " разговоря " с потребителите, отбелязва " Уолстрийт джърнъл ".

" Google " показва " Бард " като пробна технология, която разрешава на потребителите да си сътрудничат с генеративен изкуствен интелект, който " основава наличие въз основата на данни, с които към този момент разполага, вместо да се пробва да допусна какво би трябвало да съставлява то ".

" Бард " ще може да генерира компютърни стратегии чрез 20 езика за програмиране, измежду които са JAVA, C++, Python и други

Технологията, основана на изкуствен интелект, ще оказва помощ за премахване на софтуерни неточности и ще " изяснява " на потребителите структурата на програмния код.

" Алфабет " заяви, че " Бард " ще може да усъвършенства компютърните стратегии, с цел да ги направи по-ефективни. Потребителите единствено ще би трябвало да се извърнат към генеративния изкуствен интелект с думи от рода на: " Бихте ли могли да извършите този код по-бърз? ".

Понастоящем " Бард " е наличен за стеснен брой консуматори на търсачката " Google ", които могат да " беседват " с чатбота и да му задават въпроси, вместо да употребяват обичайните способи на търсене на информация в онлайн платформата, написа Ройтерс.

Шефът на " Google " за опциите на изкуствения разсъдък

Напредъкът в областта на изкуствения разсъдък ще увеличи опциите на " Google " да извършва многочислени поръчки за информация от разнообразни области на знанието, разгласи при започване на април в изявление за в. " Уолстрийт джърнъл " основният изпълнителен шеф на " Алфабет " Сундар Пичай.

Той отхвърли концепцията, че услугата чатбот, основана на изкуствен интелект, съставлява опасност за бизнеса на " Google ", обвързван с търсене на информация, който генерира повече от половината от приходите на " Алфабет ".

Сундар Пичай не даде отговор на въпроса по кое време всички консуматори на търсачката " Google " ще получат правото на свободен достъп до новата й функционалност, основана на изкуствен интелект.

Той акцентира, че благодарение на новите технологии " Google " продължава да усъвършенства своя чатбот.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР