Техническият комитет на ОПЕК+ предлага да се оцени влиянието на

...
Техническият комитет на ОПЕК+ предлага да се оцени влиянието на
Коментари Харесай

ОПЕК+ понижи прогнозата за търсенето през 2021 г. до 5.65 млн. барела на ден

Техническият комитет на ОПЕК+ предлага да се оцени въздействието на варианта " омикрон " върху търсенето на петрол след две седмици, когато ще има повече изясненост за темповете на неговото разпространяване.

Организацията на страните експортьорки на нефт е оценила резултата от продажбата на нефтени запаси за пазара на нефт като въздържан. Припомняме, че в края на ноември Съединени американски щати взеха решение да освободят 50 млн. барела от петролните си запаси. Както някои анализатори предсказаха, известието докара до лимитирано поевтиняване на двата водещи сорта нефт - интернационалният бенчмарк Брент и американският вид WTI.

От техническия комитет на ОПЕК+ са намалили прогнозата си за търсене на суровината през тази година - до 5.65 млн барела дневно. А през 2022-а ще се резервира на равнището от 4.15 млн. барела дневно.

В ОПЕК+ чакат остатъкът от петрол през 2022 година с отчитане на продажбите от запасите да е в размер от 1.7 млн барела дневно. През март остатъкът може да доближи до 3.8 млн. барела.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР