Техническият директор на БФС Георги Иванов говори пред медиите след

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов говори пред медиите след
Коментари Харесай

Гонзо: Ние работим добре и много хора не могат да го видят

Техническият шеф на БФС Георги Иванов приказва пред медиите след хикса със Сърбия в последния мач от евроквалификациите в Лесковац.

„ Първо да поздравим футболистите и треньорския екип за метода, по който подредиха тима. Смятам, че изключително първия мач с Унгария, имахме малшанс, само че тимът демонстрира капацитет и друго лице от мача с Литва. Аз от една година дублирам, че тимът има капацитет, някои не го виждат. Това са млади момчета, на които би трябвало време, с цел да създадем мощен народен тим “, сподели Иванов.

„ Ние поставихме една основа. Някои хора не виждат основата, само че имаме добра основа за идващия цикъл. В този цикъл квалификации за Европейско състезание - Сърбия и Унгария бяха съществени тимове, виждате какви футболисти имат. На нас ни трябват време, с цел да изградим тим. Тази една година, в които градихме тим, опитвахме да трупаме точки, тя бе сложна. Треньорския екип на Илиан Илиев сподели по какъв начин би трябвало да се прави “, добави той.

„ Не желая да приказвам за Кръстаич, само че Илиан промени схемата. Една от аргументите – българските тимове играят с четирама бранители, когато идваха в националния те трябваше да си трансформират настройките за няколко дни, защото националния тим играеше с трима. Илиан откри по какъв начин да промени тима и резултатите го демонстрират “, съобщи Гонзо.

„ Когато един треньор няма резултати, постоянно е неточност на управлението назначението му. Имахме мачове, които можехме да победим – Черна гора, Сърбия, в този момент демонстрираме неизменност. Сърбия имаше контрола среща, когато играхме с Унгария и техните титуляри не участваха в този другарски мач. Нашите играчи устояха освен физически, само че и чисто ментално, тъй като се изправиха против съществени тимове. При изтеглянето н жребия всички смятахме, че Сърбия и Унгария не са Франция и Испания, само че въпреки всичко имат футболисти, които са тяхно равнище. Ние надценихме нашия тим при Кръстаич. Всички желаехме да се класираме. Ние сме сложили основа, на която новият треньор да надгражда. Потенциалът на играчите е по-голяма от точките, които имаме “, добави Иванов.

„ Аз съм поканен от Боби Михайлов да работя в БФС. Въобще за президент кандидат-президент не сме говорили. Аз се пробвам да работя по този начин, че освен мъжкия народен тим, а всички гарнитури да се развиват. Трябва да работим по школите. Говорим за единна методика, методика и философия, която ще е за целия футбол. На 8 декември ще я представим. Това не се е предписание до момента в България. Това е целесъобразно, това не е нещо, което да следва наложително. Много е мъчно да накараш професионалните клубове, които са частни компании, да ги накараш да работят по този метод “, сподели още Гонзо

„ Аз към този момент 15 години се занимавам с това. Не споделям, че ще се кандидатирам, не споделям, че имам такова предпочитание (да се кандидатира за президент на БФС). Ние работим добре и доста хора не могат да го видят. Много хора не знаят какво сме създали за българския футбол. Ако питате мен аз постоянно съм си тръгнал самичък. Не ми е проблем още през днешния ден да си я подам оставка и да си потегли още през днешния ден. Аз съм чиновник на БФС “, добави той.

„ Поздравявам футболисти и треньори, тъй като работиха в огромно напрежение. Трагедията бе, което се случи на мача с Унгария сред полиция и почитатели. Искаме ги на стадиона, само че не желаем такива нападателни почитатели. Такива неща са неприемливи. Всички ще разберем какво сме пречинили като имидж на България “, сподели Иванов.

„ Има много образци, при които умират хора при вълнения. Хората от УЕФА поддържаха и са удовлетворени от решението, което УЕФА, БФС и Столична дирекция на вътрешните работи да няма аудитория. Ако почитателите бяха на стадиона, щеше да има нещо по-сериозно. БФС не може да носи виновност за това, че някои хора желаят да създадат всеобщи вълнения. Виждаме политически кавги, приказват, вършат. Аз желая да кажа, че не можем да трансформираме футбола в бойна сцена “, приключи Гонзо.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР