Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо даде специално интервю за

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо даде специално интервю за
Коментари Харесай

Георги Иванов: Имаме проблем в адаптирането на футболисти от юношеския към мъжкия футбол

Техническият шеф на БФС Георги Иванов-Гонзо даде особено изявление за предаването " Арена спорт ", в което приказва по какъв начин се е стигнало до неговото назначение в централата и какви са задачите преди националния тим на България.

Иванов показа, че поканата да стартира работа в БФС е пристигнала персонално от президента на централата Борислав Михайлов.

" Аз дълги години се занимавам с футбол. Имам много сериозен опит въз основата на това, което съм работил в клубовете. Поканата пристигна от Борислав Михайлов и е доста значимо, че той одобри изискването ми да се трансформират доста от нещата. Самият той показа, че желае това да се случи ", разяснява той.
 Информация от Съдийската комисия при БФС до футболните клубове
Информация от Съдийската комисия при БФС до футболните клубове

Вижте детайлности

Бившият футболист на Левски разкри и кои съгласно него са най-важните промени, които би трябвало да бъдат направени в БФС и националните тимове.

" Първо, би трябвало да обърнем внимание на ДЮШ, тъй като от там ще дойдат положителните играчи. Всичко в този живот е причина и разследване. Причината е работата на клубовете, а следствието е протичащото се в националните тимове. В последна сметка футболният съюз е орган, който може да управлява, а не да основава играчи. Ще създадем по този начин, че да подтикваме построяването на тези гении и да помогнем на клубовете посредством приемането на правила за ДЮШ. Работим и с УЕФА, тъй че имаме много проекти за развиване. Другото за националните тимове е, че те всички към този момент ще играят по един и същи метод и ще следват една и съща методика. Целта е преходът от юношеския към мъжкия футбол да става по-лесно и футболистите, които към този момент влизат при мъжете да бъдат готови. Сега ще посеем семената, на това което би трябвало да създадем. Това е дълъг развой, в който всички би трябвало да вземат присъединяване ", разяснява Георги Иванов пред Българска национална телевизия.

Новият механически шеф на БФС приказва и за представянето на националния тим през последните години и открои проблем в прекосяването от младежки към мъжки футбол.

" Резултатите на националния тим в последните пет години не са положителни. Смятам, че би трябвало да се обърне внимание върху налагането на млади играчи и да създадем по този начин, че да имаме качествени футболисти. Имаме проблем в адаптирането на футболисти от юношеския към мъжкия футбол. Когато децата би трябвало да влязат при мъжете, някъде се къса нишката. Директорите на школите и президентите би трябвало да схванат, че е доста по-евтино да развиеш един състезател спрямо това да вземеш един чужденец. Произвеждането на един състезател обаче е дълъг развой ", сподели някогашният нападател на Левски.

Иванов показа още, че всички треньори на националните гарнитури са разбрали неговото искане за налагане на единна идея във всички възрастови групи и добави, че главната цел пред мъжкия тим за тази година е спечелването на групата в Лигата на нациите.

" Аз нямам проблем с треньорите в националните тимове. Те всички схванаха това, което им споделих. Искам единна идея и развиване за всички национални тимове. Смятам, че към този момент работим по подмладяването на националния тим. Имаме добър народен тим с положително бъдеще. Очаквам оттук насетне този тим да има триумфи. Програма най-малко за Лигата на нациите е 1-во място в групата ", съобщи Георги Иванов.
 Шеф в БФС: Няма терзания за Конгреса
Шеф в БФС: Няма терзания за Конгреса

" И при предходния път се говореха доста неща "

Бившият ментор на Левски и Черно море даде и повече изясненост към въпроса за какво " лъвовете " ще играят своите домашен мачове в Разград вместо в София.

" Причината се крие в огромния наем, който заплаща националния тим, с цел да играе на Националния стадион. Когато националите събираха по 30-40 хиляди индивида на стадиона, обикновено беше да се играе в София. В последните години обаче по мачовете идват 2-3 хиляди индивида, което е незадоволително, с цел да се сътвори футболна атмосфера, която и футболистите да могат да употребяват. Освен това стадиона в Разград е изцяло европейски и няма да имаме никакви проблеми да играем там. Когато сме на " Васил Левски ", всякога от УЕФА ни вършат взаимни отстъпки ", разкри Иванов.

Накрая техническият шеф на БФС разяснява и идния конгрес на централата.

" Мен персонално не би трябвало да ме интересува дали ще има конгрес, както и останалите хора, които работят. Ние сме на тези позиции, с цел да подобряваме равнището на работа. Аз не съм претендент за президент, с цел да разясня Димитър Бербатов, Стилян Петров и Мартин Петров. В последна сметка обаче, моят пост е подобен, че някой би трябвало да ме предложения и това беше Борислав Михайлов ", приключи Георги Иванов.
 Борислав Михайлов поздрави уругвайски отбор, учреден от български емигранти
Борислав Михайлов поздрави уругвайски отбор, учреден от български емигранти

По случай 90 годишнината на отбора
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР