Техническият директор на Българския футболен съюз професор Лъчезар Димитров представи

...
Техническият директор на Българския футболен съюз професор Лъчезар Димитров представи
Коментари Харесай

Ясни са изискванията за провеждането на тренировки на отборите

Техническият шеф на Българския футболен съюз професор Лъчезар Димитров показа пред управлението на централата План за образуване и осъществяване на предварителен триседмичен интервал за възобновяване тренираността на професионалните футболисти след анулация на оповестеното Решение на 13.03.2020 година на Народното събрание на Република България на изключително състояние.  Без игра с глава на тренировките, футболистите се преобличат в колите си
" На 13.03.20202 година с Решението на Народното събрание на Република България беше оповестено изключително състояние в резултат на епидемията с ковид COVID-19. Министерство на здравеопазването издаде заповед за преустановяване на всевъзможни подготвителни и спортни действия в региона на спорта, респективно в системата на футбола.

I. Цел и претекстове за организация и реализация на оперативния подготвителен проект в професионалния футбол.

Извънредните ограничения и условия, в резултат усложнената епидемиологична конюнктура и разпространяването на ковид COVID-19 наложи прекратяването на всякаква подготвителна и спортна активност в аматьорския и професионален футбол. Вече повече от 50 дни, считано от 13.03.2020 година, футболните тимове са разпуснати. Професионалните футболисти получиха домашни задания за опазване основно на общата физическа подготовка. На сегашния стадий професионалните тимове не могат да организират характерните общоприети отборни подготвителни занимания заради условията за физическа отдалеченост и затворените футболни бази. Очакванията за треньорските управления, че футболистите са изгубили в забележителна степен специфичните физически качества и технико-техническите си качества.

Наложително е поетапно в къс предварителен интервал да се основат условия за реализация на интензивен развой на отборна спортна подготовка на откритата материална база на ПФК.

Основната цел на оперативния проект е основаване условия при съблюдаване на медицински и организационно методически правила и правила за постигане на положително равнище на тренираността на професионалните футболисти за присъединяване в формалните срещи на национално и интернационално равнище след анулацията на изключителното състояние.

Основните претекстове за възобновяване на подготвителна активност футболистите от ППЛ, ВПЛ и първокласен младежки футбол са следните:

1. Изисквания и решения на УЕФА по привършване на шампионатите и шампионатите и лъчение на Държавните първенци и носителите на Купа България.

2. Становище на Професионалните футболни клубове за довеждане докрай на Държавните шампионати и шампионати за Купа България.

3. Участие на НО Мъже в баражи за класиране на финалите Екологичен потенциал, участия в квалификации - Лига на нациите, НО - младежи в подготовка за Екологичен потенциал, НО юноши U19 за присъединяване в отсрочения първокласен кръг, НО юноши U 18 и U 17 в квалификационни шампионати за Екологичен потенциал до края на 2020 година

4. Определяне след крайните класирания в Държавното състезание ППЛ и Купа България участниците в Шампионската лига и Лига Европа и участника в младежката Шампионска лига U 19.

5. Невъзможността за провеждането на публични срещи се отразява отрицателно върху финансовото положение на ПФК, основно обвързвано с приходите от реклама и телевизионни права.

II. Етапи за осъществяване на триседмичен предварителен интервал в професионалния футбол.

1 стадий - общо предварителен микроцикъл навън.

Участие на 4-5 състезатели с 1-2 треньори

4-5 занимания в деня по график, всяко 60-80 мин. Брой занимания в цикъла по преценка

Задължително минимално разстояние сред футболистите и треньорите 5-7 метра

Използване необятен боеприпас от средства самостоятелно и по двойки

2 стадий - особено предварителен микроцикъл навън.

Участие на 7-11 състезатели с 2-3 треньори

2-3 занимания в деня по график, всяко 70-80 мин. и брой занимания в цикъла по преценка

Задължително минимално разстояние сред футболистите и треньорите 5-7 метра

Използване необятен боеприпас от особено подготвителни и спортни средства в колективен и екипен аспект

3 стадий - предсъстезателен микроцикъл навън

осъществяване на избран брой занимания с целия тим по преценка на треньорските управления с темперамент на общоприетите и характерни отборни тренировки, в това число образователна игра 11х11. Спазване на главните медицински правила и условия

III. Медицински и организационни правила и условия.

1. Предварително тестиране на всички футболисти, треньори и медицински експерти общо до 30 лица за тим за съществуване на ковид COVID-19 за сметка на БФС.

2. Медицинският екип на тимовете да извърши ексклузивен медицински обзор, включващ клинична лаборатория СРК, рентгенова графия на бял дроб, консултация с интернист и ежедневна термометрия.

3. Постоянна стерилизация на теренни площи, порти, топки и други механически принадлежности.

4. Наличие на дезинфектанти до терена, влажни кърпички за физиологични потребности и кошове за боклуци.

5. Ползване на тоалетни въз основата. Не се употребяват съблекални и хранене през първи и втори стадий на подготвителния интервал.

6. На подготвителните бази не се позволяват фенове.

7. Всички участници в подготвителния развой идват и отпътуват самостоятелно или по двама със личните транспортни средства.

8. През първи и втори микроцикли вероятно третата седмица футболистите и треньорите идват екипирани и се грижат

самостоятелно за подготвителната екипировка.

9. Медицинския екип приготвя надписани самостоятелни бутилки с вода или други течности и следи за правилното потребление от футболистите.

10. Преди и по време на подготовката ще бъдат направени съвещания с Министерство на здравеопазването с оглед възможни промени и проблеми в епидемиологичната конюнктура. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР