Технически университет – Габрово и Хитачи Енерджи България ЕООД обсъдиха

...
Технически университет – Габрово и Хитачи Енерджи България ЕООД обсъдиха
Коментари Харесай

Партньорство между Технически университет – Габрово и Хитачи Енерджи България ЕООД

Технически университет – Габрово и Хитачи Енерджи България ЕООД разискаха съответни благоприятни условия за партньорство.

Това се случи в границите на среща, координирана от регионалния шеф Кристина Сидорова, която преди месец по време на визитата си във компанията пое ангажимент да спомага за това. „ Вярвам, че това е единствено началото на едно работещо партньорство. Убедена съм в резултата, тъй като виждам изключителното предпочитание на страните да работят дружно. Впечатлена съм от общата визия на двете организации и най – към този момент това, че във фокуса им е развиването на района ни, за което им благодаря. “ – акцентира Кристина Сидорова, която предложи с изключение на с университета, компанията да се запознае още и с дуалното образование в Професионалната техническа гимназия „ Д-р Никола Василиади “ в Габрово, тъй като смята, че междинното и висшето обучение би трябвало да вървят ръка за ръка. Ректорът на Технически университет – Габрово Проф. Илия Железаров акцентира, че партньорството с бизнеса е от изключителна значимост, както за студентите, по този начин и за преподавателите. Той приветства напъните за задълбочаване на съдействието с Хитачи и е уверен, че е има огромен капацитет.

В рамките на работното посещаване шефовете на Хитачи Енерджи ЕООД посетиха Технологичния парк на Технически университет – Габрово и се срещнаха с лабораториите и модерното съоръжение. В рамките на срещата се договориха съответни стъпки за работа, включващи развиване на взаимни планове, реализация на взаимно образование, посещаване на студенти в компанията, продан на потвърдили се експерти и присъединяване им в образователния развой, стажантски стратегии за студенти, поддръжка на студенти при създаване на дипломни тези и курсови задания по тематики от практиката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР