Техеран. В реч, изнесена във вторник, 19 декември, президентът на

...
Техеран. В реч, изнесена във вторник, 19 декември, президентът на
Коментари Харесай

VOA: Президентът на Иран увери, че Доналд Тръмп не може да „срине“ ядреното споразумение

Техеран. В тирада, изнесена във вторник, 19 декември, президентът на Иран Хасан Роухани увери, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не може да „ срине “ съглашението със международните сили за нуклеарната стратегия на Техеран, предава радио Voice of America .
„ Ядрената договорка няма да се срине... Онези, които се надяват, че Тръмп ще провокира колапса й, бъркат ", съобщи Роухани в тирада, излъчена онлайн по държавната телевизия.
През октомври Тръмп отхвърли да удостовери, че Иран извършва прецизно нуклеарното съглашение, реализирано през 2015 година Решението му задейства 60-дневен период за Конгреса, който ще реши дали още веднъж да бъдат наложени наказания на Иран. Ограниченията против Техеран бяха отстранени след подписването на историческата договорка за нуклеарната й стратегия, напомня медията.
Иран увери, че ще се придържа към съглашението, до момента в който останалите международни сили го почитат, само че в случай че Вашингтон се отдръпна от него, в Техеран ще последват образеца на американците.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР