Техеран разкритикува президента на САЩ Джо Байдън за това, че

...
Техеран разкритикува президента на САЩ Джо Байдън за това, че
Коментари Харесай

Техеран критикува Байдън заради протестите в Иран, бунт в затвор взе жертви

Техеран разкритикува президента на Съединени американски щати Джо Байдън за това, че изрази поддръжка за митингите в Иран, които започнаха във връзка със гибелта на млада жена, съобщи Ройтерс, като се базира на иранската новинарска организация ИСНА. Това заяви Българска телеграфна агенция. Коментирайки антиправителствените митинги в Иран, мотив за които стана гибелта на Махса Амини на 16 септември, Байдън съобщи през вчерашния ден, че е сюрпризиран от смелостта на хората, които излизат на улиците в Иран.

" Вчера...Байдън се намеси в държавните работи на Иран, като изрази поддръжка за безредиците... През миналите дни американското държавно управление обезверено се пробва под разнообразни предлози да предизвика безредици в Иран ", сподели Насер Канани, представител на иранското външно министерство. Протестите във връзка със гибелта на Амини са едно от най-сериозните провокации, с които се е сблъсквала Ислямската република от революцията през 1979 година насам. Демонстрации има на всички места в Иран, а някои хора даже скандират, че висшият водач на Иран, аятолах Али Хаменей, би трябвало да почине, отбелязва Ройтерс.

Междуврененно най-малко четирима пандизчии са убити и 61 са ранени при пожар в пандиза " Евин " в иранската столица Техеран, заяви Ройтерс. Пожарът беше предшестван от протест в пандиза, където излежават присъди политически пандизчии и публицисти. Иранските управляващи оповестиха в събота, че затворническо помещение е било подпалено " след сборичкване сред няколко пандизчии, наказани за финансови закононарушения и обири ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР