Техеран е предал на посланиците на Великобритания, Германия, Европейския съюз,

...
Техеран е предал на посланиците на Великобритания, Германия, Европейския съюз,
Коментари Харесай

Иран се оттегля частично от ядрената сделка


Техеран е предал на посланиците на Англия, Германия, Европейския съюз, Китай и Франция писма, в които ги осведоми, че отчасти се отдръпва от нуклеарното съглашение от 2015 година, заяви Асошиейтед прес, базирайки се на иранската телевизия, съобщи Българска телеграфна агенция.

В направеното през днешния ден известие на малкия екран не се прецизира какви тъкмо стъпки промяна да предприеме Техеран. Писмата би трябвало да бъдат доставени на водачите на четирите страни и на Европейски Съюз, подписали договорката, с която Иран одобри да ограничи обогатяването на уран против анулация на наложените му стопански наказания.

Решението на Иран е взето година, откакто американският президент Доналд Тръмп изтегли Съединени американски щати от съглашението сред Съединени американски щати, Китай, Русия, Франция, Англия и Германия за дълготрайни ограничавания върху нуклеарната стратегия на Иран..

Официални ирански представители предупреждаваха, че Иран може да усили ускори дейностите за обогатяване на уран и вероятно да се отдръпна от договорката, която се пробва да избави от месеци, отбелязва Асошиейтед прес.

По-рано външният министър Мохамад Джавад Зариф съобщи, че Иран ще се откаже от някои " доброволни задължения ", поети от него в договорката за нуклеарната му стратегия, само че няма да се отдръпна от договорката. Той посочи, че решението е в отговор на неспособността на останалите страни по договорката да противодействат на американския напън, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на международните осведомителни организации.

Междувременно бе обявено, че Съединените щати ще изпратят самолетоносач и бомбардировачи в Близкия изток след приемане на информация за разполагане от страна на Иран на балистични ракети с дребен обхват на кораби във водите край крайбрежията си.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР